Categorieën

Service

Goud, zilver en brons voor schermers SV Trefpunt

Goud, zilver en brons voor schermers SV Trefpunt
Sport

Goud, zilver en brons voor schermers SV Trefpunt

  • Redactie
  • 17-04-2023
  • Sport
Goud, zilver en brons voor schermers SV Trefpunt
VLAARDINGEN/ALKMAAR - Afgelopen weekend vond in Alkmaar het internationale schermtoernooi Ludus et Gladius plaats. Mees en Jade Anker behaalden daar namens Trefpunt zilver en brons. Trainer van Trefpunt, Axl van Gameren, die uitkomt voor Schermacademie Zaïr uit Rotterdam pakte goud op het hoofdtoernooi. 

Mees moest het in de categorie U15, op het wapen floret opnemen tegen 32 deelnemers die naast Nederland uit Duitsland, België en Zweden waren afgereisd om deel te nemen aan dit zwaar bezette toernooi.

Mees die momenteel nummer vijf staat op de Nederlandse ranglijst, was goed in vorm en kwam de twee voorrondes ongeslagen door. Dit leverde een hoge plaatsing op voor de eliminatierondes om achtereenvolgens via de laatste zestien door te dringen tot de laatste acht. Eenmaal in de kwartfinales moest hij echt serieus aan de bak. Met veel focus én lef wist hij een aantal favorieten uit te schakelen, tot in de finale, waarin Mees tegenover de huidige Nederlands kampioen kwam te staan. Mees wist deze partij helaas niet te winnen (9-15), maar kan wel terugkijken op een zeer succesvolle dag, beloond met het zilver.

Jade kwam ook goed door de voorrondes (8 winst en 2 verlies). In haar leeftijdscategorie U12 schermden 23 jongens en meisjes bij elkaar en uiteindelijk eindigde ze als derde dame. Aangezien de nummers 1 en 2 uit Zweden kwamen, was ze de beste Nederlandse!

De trainer van Trefpunt, Axl van Gameren, die zeer actief is als internationaal wedstrijdschermer en uitkomt voor Schermacademie Zaïr uit Rotterdam deed mee bij de volwassenen op het wapen degen. Ondanks dat hij tussen zijn eigen wedstrijden door de tijd nam zijn Trefpunt pupillen te coachen, kon hij de concentratie opbrengen zelf ook goed te presteren en het hoofdpodium te bereiken met goud!