Categorieën

Service

GroenLinks: Verandering begint hier

GroenLinks: Verandering begint hier
Politiek

GroenLinks: Verandering begint hier

  • Advertorial
  • 10-01-2018
  • Politiek
GroenLinks: Verandering begint hier
VLAARDINGEN - Lijsttrekker voor GroenLinks Vlaardingen Lianne van Kalken (27) presenteerde tijdens de nieuwjaarreceptie op 9 januari de plannen voor 2018 – 2022. Ze mikt daarbij nadrukkelijk op deelname aan de coalitie. ,,We hebben geen tijd te verliezen. We moeten aan de slag om de broodnodige veranderingen op het gebied van duurzaamheid en samenleven te bewerkstelligen'', aldus van Kalken.  

GroenLinks gaat voor een verdubbeling van het aantal zetels en zal hiervoor de komende maanden hard aan de slag gaan. ,,We gaan met de mensen van onze beweging de straat op om het gesprek aan te gaan over wat er nodig is in onze stad'', geeft campagneleider Neill Voorburg en nummer twee op de lijst aan. 

GroenLinks staat voor verandering. We staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn en duurzaamheid op alle terreinen. Wij staan voor eerlijk delen in plaats van hardvochtig bezuinigen. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop, in plaats van verdeeldheid.

Het verkiezingsprogramma zelf is een voorbeeld van vernieuwing, het beslaat slechts acht pagina’s met speerpunten. ,,Wij denken dat de democratie meer is dan één keer in de vier jaar naar de stembus gaan. We gaan de komende jaren meet-ups organiseren over de uitdagingen waar we als Vlaardingers voor staan'', stelt van Kalken.

Wat GroenLinks wil
1.      Een gezonde toekomst: een groene gemeente met energie neutrale woningen en schone lucht.
2.      Een eerlijke kans voor iedereen: we willen in Vlaardingen welvaart eerlijk verdelen, armoede en schuldproblemen aanpakken.
3.      Een zorgzame gemeente: goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle inwoners van Vlaardingen.

Het feit dat Vlaardingers tot eind 2018 verstoken zijn van een goede OV-verbinding door de vertraging in het ombouwen van de Hoekse Lijn is een enorme tegenslag. ,,Dit soort megalomane projecten gaat ten koste van goed fijnmazig lokaal openbaar vervoer'', stelt Lianne van Kalken. De onderste steen moet daarom boven komen in een raadsonderzoek binnen de metropool regio waar Vlaardingen onderdeel van is. 

Op 10 oktober 2017 hebben de leden van GroenLinks Lianne van Kalken unaniem verkozen tot lijstrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen vier jaar heeft zij ervaring opgedaan in het raadswerk en zich laten kennen als een scherpe politica die van alle markten thuis is en snel het politieke spel in de vingers heeft gekregen. In een raad waar haantjesgedrag de boventoon voert is zij in staat om bruggen te bouwen voor een progressief beleid. Zij zal het jonge team van kandidaten aanvoeren waarmee GroenLinks de verkiezingen in gaat.

U kunt het verkiezingsprogramma Verandering begint hier downloaden van de website van GroenLinks.

NN Uitzendbureau

Hoogstraat 128, Vlaardingen

Meer over NN Uitzendbureau →