Categorieën

Service

Hedayatullah Amid over Kwetsbare vrijheid

Hedayatullah Amid over Kwetsbare vrijheid
Uit

Hedayatullah Amid over Kwetsbare vrijheid

  • Redactie
  • 10-03-2023
  • Uit
Hedayatullah Amid over Kwetsbare vrijheid
VLAARDINGEN - Als onderdeel van de Geuzenmaand met als thema ‘Kwetsbare vrijheid’ hebben we op zondagmiddag 19 maart fotograaf Hedayatullah Amid uitgenodigd in De Windwijzer. Hij zal tijdens Zin op Zondag zijn verhaal vertellen aan de hand van zijn indrukwekkende foto’s.

Het zal je overkomen: enkele weken als fotojournalist voor het persagentschap EPA (European Press Photo Agency) bij de Olympische Winter Spelen in Japan werken om daarna naar je eigen land, Afghanistan, terug te keren – en gelijk de volgende dag de machtsovername door de Taliban mee te maken; om vervolgens via de chaos van het vliegveld van Kaboel uiteindelijk als vluchteling in Vlaardingen terecht te komen.

Dat is het verhaal van de bekroonde fotograaf Hedayatullah Amid, geboren in 1990 in Kaboel. Nadat hij zoveel mogelijk cursussen fotojournalistiek in Kaboel volgde, werkte hij als Senior Fotojournalist en werd uiteindelijk Hoofd Fotojournalist van EPA in Afghanistan. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in nationale en internationale bladen, zoals de Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel, Telegraph, TIME, Wall Street Journal, Al Jazeera, BBC en El Pais. En sinds hij in Nederland woont zijn zijn foto’s ook in de NRC en door het ANP gepubliceerd.

Hedayatullah zal op zondag 19 maart zijn verhaal vertellen, maar vooral veel van zijn indrukwekkende foto’s laten zien. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden! De  lezing start om 15.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Je bent van harte welkom! Entree is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →