Categorieën

Service

Herinrichting Krabbepark van start

Herinrichting Krabbepark van start
Nieuws

Herinrichting Krabbepark van start

  • Redactie
  • 08-09-2021
  • Nieuws
Herinrichting Krabbepark van start

De inheemse waterplant 'krabbescheer' wordt 'te water gelaten'.

VLAARDINGEN - De aanleg van het nieuwe Krabbepark rondom de gelijknamige plas is begonnen. In het komende half jaar krijgt het Krabbepark een flinke facelift. Het gebied rondom de Krabbeplas moet komend jaar recreatiever en toegankelijker worden zodat bezoekers nog meer kunnen genieten van fietsen, wandelen, zwemmen, vissen, evenementen en horeca.

,,Bezoekers van het Krabbepark ervaren straks volop kleur en fleur, door onder meer natuurvriendelijke oevers langs de Poeldijkse Wetering en bloemrijke graslanden'', stelt de gemeente Vlaardingen. De bosvakken worden opener met meer duurzame en gevarieerde boomsoorten, struiken en kruiden. De bosvakken krijgen eigen karakters: er komen bijvoorbeeld vogelbossen, kleurenbossen, populierenbossen en wilgenbossen. Verder onttrekken rietkragen langs de plas de nieuwe snelweg straks aan het oog.

Recreatie rond de plas

Rondom de Krabbeplas komt een extra fiets- en wandelpad - het Rondje Krabbeplas - dat breed genoeg is voor zowel skaters als wandelaars. Langs dit pad komen twee hoge uitkijkstoelen. Het strand wordt groter en verrijkt met een steiger de plas in. De bijbehorende ligweide wordt opnieuw ingezaaid. Ook het evenemententerrein ondergaat een flinke verbeterslag: het terrein komt meer los van het strand en de Krabbeplas te liggen en wordt bruikbaar voor allerlei sport-, spel- en muziekevenementen.

Tijdens de werkzaamheden blijven het Krabbepark en paviljoen Jofel aan de Plas bereikbaar voor bezoekers. Omleidingen voor fietsers en wandelaars worden op borden aangegeven.