Categorieën

Service

Hijmen van Keulen exposeert in de Groene Luiken

Hijmen van Keulen exposeert in de Groene Luiken
Uit

Hijmen van Keulen exposeert in de Groene Luiken

  • Redactie
  • 09-12-2019
  • Uit
Hijmen van Keulen exposeert in de Groene Luiken
VLAARDINGEN - Hijmen van Keulen uit Rotterdam exposeert in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Hijmen tekent al sinds 1987 in verschillende technieken. Begonnen met tekenen in potlood van voornamelijk stillevens heeft hij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld met andere technieken en een eigen stijl. Op zijn kaartje staat 'Potlood, Pen en Papier', dit geeft het beste weer met welke technieken hij actief is.

In de Groene luiken exposeert hij 'Papier' Het werk is gemaakt door lagen Japans papier op elkaar te plakken. Gebruik makend van een groot aantal kleuren ontstaan dan werken met een grote kleurvariatie. Soms wordt dit gecombineerd met acryl, aquarel, collages, pen en kleurpotlood. Bij deze techniek gaat zijn aandacht steeds meer van voorwerpen naar landschappen. Waarbij de uitbeelding van de landschappen verschuift van figuratief naar meer abstract.

Een aantal van de geëxposeerde werken zijn gebaseerd op teksten of gedichten. Hierin probeert hij een beschrijving van een bijvoorbeeld een landschap of een situatie in beeld te brengen. Hijmen van Keulen is actief lid van Kunstkring Voorne, exposeert regelmatig zowel individueel als in groepsverband en volgt cursussen om creatief verder uitgedaagd te worden en zijn werk verder te verdiepen.

De expositie in de Groene luiken is tijdens openingstijden te bekijken van 9 december tot 20 januari.

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →