Categorieën

Service

Honderd alleenstaanden genieten van Bevrijdingsdiner

Honderd alleenstaanden genieten van Bevrijdingsdiner
Nieuws

Honderd alleenstaanden genieten van Bevrijdingsdiner

  • Sjaak van 't Wout
  • 19-05-2022
  • Nieuws
Honderd alleenstaanden genieten van Bevrijdingsdiner
VLAARDINGEN - Tot twee keer toe kon het kerstdiner voor alleenstaanden niet doorgaan. Maar de organisator, Rotary Club Vlaardingen, koos zodra het weer mogelijk was voor een passend alternatief: het Bevrijdingsdiner. En dat was een goed idee! Honderd gasten toonden zich zeer enthousiast na een avond vol muziek, lekker eten en een prima sfeer. ’Het was zelfs gezelliger dan met Kerstmis,’ liet menig gast zich ontvallen. Dat wordt voor Rotary nog een moeilijke keuze komend jaar: een winter- of voorjaarsfeest? In ieder geval zullen voor de financiering van dit festijn aan het eind van het jaar weer de nodige boterletters worden verkocht.

Nadat de gasten door de leden van Rotary waren opgehaald en bij het Delta hotel waren afgezet, werden ze welkom geheten door de complete showband van Thalita. Ook een originele jeep, uitgedost zoals de eerste die na de oorlog Vlaardingen binnenreed inclusief oranje bloemen, stond te pronken voor de deur van het hotel. Eenmaal binnen in de zaal, waar met bloemen en vlaggen op gepaste wijze gedekte tafels klaarstonden, gaf Thalita nog een toegift en speelde ons volkslied. Het was de opmaat voor een perfecte avond.

Na het welkomstwoord van de voorzitter van Rotary, Giulio Tomaello, startte de feestmaaltijd met een voorgerecht. Ariënne Groeneveld zong daar een aantal rustige liedjes bij, ondersteund door gitarist Philippo. Hierna werd het wat onrustiger, want het koor van het Vlaardings Musical Gezelschap vertolkte een deel van de musical Vrijheid, die vorig jaar in het kader van 75 jaar vrijheid was opgevoerd. Succes verzekerd, want als goedmakertje van de eerder niet geboden kerstdiners, waren de alleenstaanden uitgenodigd om in de Stadsgehoorzaal van deze show te komen genieten; ruim zestig mensen hadden daaraan gehoor gegeven. Het werd een feest van herkenning met nummers als Laat me… en natuurlijk We’ll meet again. 

Na de hoofdmaaltijd trad het koor nog een keer op en Ariënne en Philippo zorgden voor stemmige muziek, waaronder een paar liedjes van net na de oorlog, zoals Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan... en Eens zal de Betuwe in bloei weer staan. De teksten stonden in een boekje dat iedereen had gekregen en er werd natuurlijk enthousiast meegezongen. 

De avond eindigde met een reprise van We’ll meet again, waarvan de tekst ook in het boekje was opgenomen. In de auto’s werd nog nagezongen en nagepraat, hoorden we van de chauffeurs. Zowel Rotaryleden als hun gasten vonden het een absolute topavond! Wie er niet was heeft wat gemist… maar gelukkig hebben we de foto’s nog.