Categorieën

Service

Huisartsen starten met vaccineren in District U

Huisartsen starten met vaccineren in District U
Gezond

Huisartsen starten met vaccineren in District U

  • Redactie
  • 09-04-2021
  • Gezond
Huisartsen starten met vaccineren in District U
VLAARDINGEN - Zaterdag 10 april start een aantal Vlaardingse huisartsen met het vaccineren van inwoners in de vaccinatielocatie die in onze gemeente is ingericht op verzoek van de GGD. De vaccinatielocatie is in gebouw C aan de Olivier van Noortlaan in District U (voormalig Unilevergebouw). De huisartsen zijn de eerste gebruikers van de locatie. Naar verwachting neemt de GGD de locatie in mei in gebruik. Vanaf dat moment kunnen mensen die niet door de huisarts gevaccineerd worden na een uitnodiging van het RIVM een afspraak maken voor een vaccinatie op de Vlaardingse locatie.

Voor de vijf huisartsenpraktijken die gebruik maken van de vaccinatielocatie is het prettig dat de locatie zo groot is. Op die manier kan er goed afstand worden gehouden en kunnen ze toch veel mensen op een dag vaccineren. Mensen moeten na de vaccinatie vijftien minuten in een wachtruimte plaatsnemen voordat ze weg kunnen gaan. Dat is vooral in kleinere huisartsenpraktijken lastig.  

Uitnodiging van de huisarts
De huisartsen nodigen zelf de patiënten uit hun praktijk uit die in aanmerking komen voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Mensen die het AstraZeneca-vaccin krijgen, moeten twee keer worden gevaccineerd. De tweede prik volgt maximaal twaalf weken later op de vaccinatielocatie in District U. Patiënten horen van hun huisarts wanneer zij het tweede vaccin krijgen.

Meer weten?
Meer informatie over de vaccinatielocaties in de regio staat op www.ggdrotterdamrijnmond.nl. Lees alles over vaccineren op www.coronavaccinatie.nl