Categorieën

Service

Illegalen gevonden in koelcontainer schip

Illegalen gevonden in koelcontainer schip
112

Illegalen gevonden in koelcontainer schip

  • Redactie
  • 19-11-2019
  • 112
Illegalen gevonden in koelcontainer schip

Fotografie: Flasphoto NL

Update: 20.53 - De verstekelingen verlaten in een RET-bus het terrein van DFDS. Wij sluiten het liveblog. Update: 20.39 - Verstekelingen worden allemaal medisch nagekeken, er zijn zo'n 20 ambulances ter plaatse.
Update: 20.32 -
Het schip, de Britannia seaways, was al even onderweg. Om 16.10 uur vanmiddag keerde het om op zee om terug naar Vlaardingen te varen. Update: 20.29 - Een colonne van politieauto's en ambulances verlaat nu het terrein.

Update: 20.27 -
De verstekelingen worden straks met een bus weggebracht.

Update: 20.25 -
Beelden van de hulpdiensten en verstekelingen die van boord worden gehaald. Update: 20.22 - Er is vooralsnog geen duidelijkheid over de nationaliteit van de vluchtelingen.

Update: 20.20 -
Ooggetuigen melden dat de verstekelingen geboeid worden afgevoerd.

Update: 20.16 -
Een aantal van de verstekelingen heeft op eigen kracht het schip verlaten.

Update: 20.14 -
Er wordt nu gesproken over 25 verstekelingen. Er zijn geen doden te betreuren. Update: 20.11 - Er zou in ieder geval één kind onder de verstekelingen zijn.

Update: 20.08 -
De politiehelikopter hangt boven het terrein.

Update: 20.02 -
De ramp (klep) van het schip wordt neergelaten op de kade. Update: 19.59 - Het gaat om dit schip. Update: 19.56 - Nog altijd komen er meer hulpvoertuigen aan op het terrein van DFDS. Update: 19:28 - Het betreffende schip draait nu de haven in.


VLAARDINGEN - Vanavond zijn de hulpdiensten massaal met spoed uitgerukt naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen. In een schip van Brittania Seaways waren 25 verstekelingen in een koelcontainer aangetroffen. Extra ambulances zijn ingezet voor de hulpverlening. De meldkamer heeft het incident opgeschaald naar een GRIP1-situatie en ambulances uit de gehele regio en het MMT zijn gealarmeerd. Het schip van Brittania Seaways was onderweg van Vlaardingen naar Felixstowes, is op de Nieuwe Waterweg na de ontdekking van de verstekelingen gekeerd en rond 19:30 aangemeerd in Vlaardingen, waarna de hulpverlening direct op gang is gekomen. Naast ambulances is ook de brandweer en het rode kruis ingezet.

Rond 20:50 zijn 23 personen na medische controle onder politiebegeleiding in een RET bus vervoerd en elders ondergebracht. 2 mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Met speurhonden is op het schip gezocht naar eventuele achtergebleven personen.