Categorieën

Service

In actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

In actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes
Nieuws

In actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

  • Redactie
  • 23-11-2021
  • Nieuws
In actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes
VLAARDINGEN - In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld, dat is ruim 1 op de 3. Daarom is het harder nodig dan ooit om de strijd aan te gaan en actie te ondernemen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Op donderdag 25 november worden er overal acties gehouden en in Vlaardingen kunt u dan ook meedoen aan een Mars tegen Geweld.

Donderdag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf die dag tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, is via de wereldwijde campagne ‘Orange the world’ aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook in Vlaardingen. Burgemeester Bert Wijbenga en wethouder Jacky Silos ontvangen om 19.30 uur buiten bij het stadhuis de deelnemers aan een Oranje-lint-wandeling. Deze wandeling gaat langs oranje verlichte gebouwen en objecten in de stad. Vanwege de coronamaatregelen is de ontvangst buiten. Een klein aantal personen van de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen gaat naar binnen om bij de vergadering van de gemeenteraad te spreken op het Sprekersplein.
 

Vlaardingen kleurt oranje


Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen en Soroptimisten Beneden Maas zijn de aanjager van de bewustwordingscampagne van de partners in Vlaardingen In Vlaardingen brengen zij Orange the World onder de aandacht door het ophangen en uitdelen van posters en flyers en lokale acties om aandacht te geven aan dit belangrijke onderwerp. Markante gebouwen en objecten zoals het Geuzenmonument/Grote Kerk ,Molen Aeolus ,de Stadskraan, de Stadsgehoorzaal, de Windwijzer, Kade 40, villa IJzermans, gebouw Elckerlyc kleuren oranje tijdens Orange the World campagne.

Vanaf en langs de verlichte objecten lopen op donderdag 25 november de routes via de Vrouwensteeg naar het stadhuis. Let op het oranjelint! Sluit u aan!

Voor meer informatie over de internationale campagne:  www.orangetheworld.nl  
 
Lokaal kun je de acties volgen via https://soroptimist.nl/nl/clubs/west-nederland/beneden-maas/  

https://geweldtegenvrouwenmelden.nl