Categorieën

Service

Informatiemiddag vrijwilligerswerk

Informatiemiddag vrijwilligerswerk
Uit

Informatiemiddag vrijwilligerswerk

  • Redactie
  • 01-09-2022
  • Uit
Informatiemiddag vrijwilligerswerk
VLAARDINGEN - Op woensdagmiddag 14 september is er van 15.30 tot 16.30 uur een informatieve bijeenkomst in de Bibliotheek de Plataan, Waalstraat 100 in Vlaardingen. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als (digi)taalvrijwilliger.

Coördinator Jacqueline Blijleven en Cynthia van den Thoorn, projectleider Taalenthuis vertellen over de verschillende vrijwilligersfuncties en de praktijkervaringen. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de bijeenkomst meteen opgeven waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt. 

Waarom zoekt de Bibliotheek vrijwilligers?

In de bibliotheek kunnen alle Vlaardingers terecht met vragen over taal, rekenen, gezondheids- of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten. Taal- en Schrijfcafés, leesclubs, computerlessen en sollicitatietrainingen. Daarnaast geven onze Taalmaatjes ook individuele begeleiding aan anderstaligen en/of laaggeletterden.

Voor ons Taalenthuis voor jeugd en jongeren zoeken we ook  -jonge- vrijwilligers die kinderen van 8-12 jaar willen helpen bij het beter worden in de Nederlandse taal door middel van samen praten, boeken lezen en taalspelletjes spelen. 

Basistraining voor taalvrijwilligers

De taalvrijwilligers krijgen eerst een training. De eerstvolgende basistraining voor taalvrijwilligers start op donderdagavond 22 september. De training bestaat uit vier modules, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen de gecertificeerde taalvrijwilligers meteen van start. 

Meer informatie of aanmelden?

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Neem contact op met Jacqueline Blijleven: [email protected].

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →