Categorieën

Service

Ingezonden: Het doel is gehaald!

Ingezonden: Het doel is gehaald!
Nieuws

Ingezonden: Het doel is gehaald!

  • Redactie
  • 10-05-2023
  • Nieuws
Ingezonden: Het doel is gehaald!
,,Inmiddels zijn bijna alle gewonnen cadeaus en geleende spullen weer teruggebracht. Na Koningsdag druppelden nog enkele donaties binnen. Met heel veel vreugde kunnen wij mededelen, DOELSTELLING BEHAALD! Tijdens Koningsdag hebben wij met onze actie Rad van Fortuin voor de KanjerKetting 5.000 euro opgehaald. Dit prachtige bedrag hebben wij mede dankzij de hulp van het Delta Hotel Vlaardingen en 34 overige ondernemers uit het land weten te realiseren.  

In de weken voor Koningsdag hebben veel vrienden en kennissen ons geholpen om prijzen beschikbaar te krijgen voor onze actie Rad van Fortuin. Op Koningsdag stonden Carlyne en ik heerlijk in het zonnetje op de Hoogstraat in Vlaardingen. We speelden vanaf 12.00 uur, ieder uur, tot 16.00 uur, een ronde Rad van Fortuin. Elke ronde had minimaal 15 prijzen, denk hierbij aan IJzerkoekjes, bioscoopbonnen, luxe geursets, doe-het-zelf-kits om een Ninja te worden (voor de jeugd), maar ook een bon voor een kinderfeestje van twaalf personen en als hoofdprijs een Hotelovernachting voor twee2 personen incl. ontbijt bij het DeltaHotel. 
 

Naast de verkoop van loten voor het Rad hadden we ook een doneeractie pagina opgezet en kregen wij een bijzondere contante donatie.  Een familie had oude sieraden van hun overleden tante Henny ingeleverd. Deze sieraden brachten 481 euro op. De familie zag via social media ons bericht voorbij komen en twijfelde geen seconde en hebben het volledige bedrag aan onze actie voor de KanjerKetting gedoneerd. Werkelijk prachtig om te zien wat het doel, de KanjerKetting, bij mensen losmaakt.  

Toch blijkt voor veel mensen niet geheel duidelijk wat de KanjerKetting is en doet. 

De Kanjerketting helpt kinderen met kanker. Ieder jaar krijgen zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kanker. De behandeling van kinderkanker duurt lang en is heel zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Kinderkanker Nederland de Kanjerketting ontwikkeld. De Kanjerketting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke Kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze Kanjerkralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal. 

Via deze weg willen wij iedereen ontzettend bedanken voor zijn/ haar hulp. Het 10 jarige jubileum voor de KanjerKetting hadden Carlyne en ik ons niet beter kunnen wensen.'' 

Danny en Carlyne van der Valk