Categorie├źn

Service

Inloophuis de Vlaardingse Boei kan wel wat steun gebruiken

Inloophuis de Vlaardingse Boei kan wel wat steun gebruiken
Gezond

Inloophuis de Vlaardingse Boei kan wel wat steun gebruiken

  • Redactie
  • 28-02-2022
  • Gezond
Inloophuis de Vlaardingse Boei kan wel wat steun gebruiken

In 2017 opende wethouder Cees Oosterom het Inloophuis

VLAARDINGEN - Ruim één op de drie Nederlanders krijgt in de loop van zijn of haar leven kanker. De confrontatie met het feit dat je kanker hebt, is doorgaans een enorme schok. Wanneer alle medische handelingen achter de rug zijn, wil je het ’gewone’ leven weer oppakken. Maar vaak blijkt dan pas hoe groot de impact van de ziekte is. Niets is meer vanzelfsprekend. Hoe leef je verder met of na kanker?

Erover praten kan in het Inloophuis de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168 in Vlaardingen. Het biedt een veilige en laagdrempelige plek voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. ,,Je krijgt bij ons alle vrijheid om datgene te doen, te kiezen of te vragen waar op dat moment behoefte aan is”, zegt voorzitter Bert Hessel. ,,En we halen daarvoor alles uit de kast.”

Kracht


Hij somt op: ,,Lotgenotencontact, tai chi, massages, informatie bijeenkomsten, een luisterend oor, creatieve en culturele activiteiten en nog veel meer.” Onze kracht is dat wij dit samen met andere organisaties, voorzieningen, vrijwilligers en het bedrijfsleven oppakken. Onze slogan is dan ook bewust (samen) leven met de gevolgen van kanker. Het inloophuis is in 2016 vanuit een burger initiatief ontstaan en wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Bestuurslid en ervaringsdeskundige van de Vlaardingse Boei, Petra Molenaar: “Kanker overkomt je. Ineens zitten jij, je familie en vrienden in een nachtmerrie. Als je van de eerste schrik bekomen bent ga je voor genezing. Als je de mazzel hebt dat je “beter wordt”. Dan verwacht iedereen dat je weer je leven oppakt. Maar geloof mij, dan gaat het pas beginnen. Ineens ga je aan alles twijfelen en vertrouw je je eigen lichaam niet meer. Dan begint pas het echt het gevecht om je leven op de rit te krijgen met al je lichamelijke klachten en de wens weer gewoon te zijn”. Herkenbaar? Kom dan eens langs.

Fondsen en donaties


Qua bezoekersaantallen heeft het huis bestaansrecht, financieel is het echter een ander verhaal. Hessel trekt aan de bel: ,,We zijn afhankelijk van sponsoren en donaties. En de funding is in coronatijd een stuk minder geworden. We kregen bijvoorbeeld geld vanuit sportevenementen zoals het “Spinnen in de Grote Kerk” van GeDreven4SUC6, maar dat is de afgelopen jaren allemaal niet door kunnen gaan. Terwijl onze vaste lasten en exploitatiekosten wel gewoon doorlopen.

,,Als mensen ons willen steunen, dan zijn we daar zeer blij mee. Daarnaast zoeken we een fondsenwerver, iemand met een eigen netwerk, die voor ons de boer op gaat bij potentiële donateurs en sponsors. En die zelfstandig activiteiten kan bedenken waarmee leden kunnen worden binnengehaald.”

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die fondsen willen gaan werven en/of acties willen opzetten, maar ook naar vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten voor onze gasten te organiseren en te ondersteunen. Daarnaast zijn bestuursleden ook van harte welkom. Het Inloophuis staat ook ’nadrukkelijk ook open voor mensen uit Schiedam en Maassluis’. Geïnteresseerden kunnen tijdens openingstijden contact opnemen met ons via 06-43740072 of [email protected]