Categorieën

Service

Inloophuis De Vlaardingse Boei van start

Inloophuis De Vlaardingse Boei van start
Gezond

Inloophuis De Vlaardingse Boei van start

  • Redactie
  • 02-07-2017
  • Gezond
Inloophuis De Vlaardingse Boei van start
VLAARDINGEN - Op vrijdag 7 juli opent wethouder Cees Oosterom inloophuis De Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, direct naast de C&A. Het inloophuis is de ontmoetingsplaats voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. De Vlaardingse Boei is een initiatief van de stichting Vlaardingen Geeft die vorig jaar is gestart met het inzamelen van geld voor de realisatie van dit huis, Zo organiseerde Vlaardingen Geeft in november vorig jaar ‘Het feest van het jaar’ in de stadsgehoorzaal waarmee meer dan € 15.000,- werd opgehaald.

,,We hebben het afgelopen jaar verschillende evenementen georganiseerd waarmee we geld hebben opgehaald maar ook diverse donateurs stonden positief tegenover het initiatief en hebben gul gegeven'', vertelt een glunderende Bert Hessel van Stichting De Vlaardingse Boei. Hij is apetrots op het bereikte resultaat. ,,We wilden dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgen, want het is gewoon een ‘must’ dat ook in Vlaardingen mensen die met kanker te maken krijgen, een plek hebben waar ze hun lotgenoten kunnen ontmoeten.'' Naast het bieden van een ontmoetingsplek, wil de Boei ook activiteiten gaan organiseren in samenwerking met Vlaardingse ondernemers, zoals yogalessen of andere trainingen in groepsverband.

In Rotterdam en Schiedam werden al eerder inloophuizen geopend en nu is dus ook de Vlaardingse Boei een feit. Het inloophuis zal door vrijwilligers worden gerund. Hessel: ,,We hebben een groep fantastische mensen waarmee we kunnen starten maar we zoeken nog meer vrijwilligers die gastheer of gastvrouw willen zijn. Zij ontvangen de bezoekers, geven hun aandacht en bieden een luisterend oor. Mensen die zich hiervoor willen inzetten, nodig ik dan ook van harte uit om ook een kijkje te komen nemen op de opening.''

Iedereen die wil komen is welkom op de feestelijk opening van het nieuwe inloophuis op 7 juli. De ontvangst is vanaf 19.00 uur.