Categorieën

Service

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?
Wonen

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?

  • Ingezonden mededeling
  • 06-11-2023
  • Wonen
Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?

VLAARDINGEN - In het kader van het verduurzamen van de woning denken veel mensen na over welke opties in hun geval het meest geschikt zijn. Isoleren is vrijwel altijd mogelijk. Alleen oudere woningen die geen spouwmuur en een kwetsbaar dak hebben kunnen soms niet afdoende worden geïsoleerd. Daarnaast kun je kiezen voor energiezuinige vloerverwarming. Vooral woningen die worden verwarmd via een warmtenet maken vaak gebruik van vloerverwarming met een systeem van slangen of buizen. Daar moet de vloer natuurlijk wel geschikt voor zijn.

Volop mogelijkheden voor een nieuwe vloer

Je zit zeker niet vast aan één type vloer als je vloerverwarming wilt of als dit al aanwezig is in je woning. Zo kun je kiezen uit een ruim assortiment pvc vloeren, laminaatvloeren, gietvloeren en houten vloeren. De ene vloer heeft wat meer onderhoud nodig dan de andere. Een gietvloer heeft bijvoorbeeld niet heel veel onderhoud nodig. Je reinigt je vloer met de stofzuiger of een sopje met een mild schoonmaakmiddel. Een houten vloer vraagt wat meer onderhoud. Deze vloeren zijn doorgaans voorzien van een beschermende laag lak of olie. Deze moet eens in de paar jaar opnieuw worden aangebracht. Meestal kun je daarbij volstaan met alleen de delen waar gelopen wordt. De kasten hoeven dus niet aan de kant.

Zelf vloerverwarming leggen

Voor het leggen van vloerverwarming heb je slangen nodig die in de vloer worden gelegd. Daarvoor worden sleuven gefreesd. Dit kan in een houten vloer en in een betonnen vloer. Nadat de slangen zijn aangelegd moeten deze worden aangesloten op de verwarmingsinstallatie. Die moet als het even kan bereikbaar zijn voor onderhoud. Hiervoor wordt meestal een uitsparing onder de vloer gemaakt die gemakkelijk bereikbaar is. Het is mogelijk om vloerverwarming zelf te leggen, maar als je dit niet ziet zitten dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden, evenals het plaatsen van een vloer.

Online je nieuwe vloer bestellen

Je kunt je nieuwe vloer gewoon online bestellen, ongeacht of je die zelf legt of wilt laten leggen. Bij Vloer & Interieur vind je onder andere laminaat- en pvc vloeren in verschillende uitvoeringen. Zorg ervoor dat je het aantal vierkante meters weet zodat je voldoende vloermateriaal bestelt. Let er ook op dat je andere benodigdheden meteen mee bestelt als je je order plaatst. Dan kun je direct aan de slag zodra je bestelling wordt geleverd. Als je ervoor kiest om je nieuwe vloer te laten leggen, let er dan op dat de ruimte leeg is, zodat de vakmensen meteen aan de slag kunnen. Het leggen van een vloer neemt meestal niet meer dan een dag in beslag. Als de vloer ook moet worden geëgaliseerd moet je rekening houden met een project van enkele dagen. De egalisatie laag moet namelijk 24 tot 48 uur drogen en uitharden voordat de nieuwe vloer erop gelegd kan worden. Als je nog niet in de woning woont is het leggen van een vloer natuurlijk het gemakkelijkst. Maar ook als het huis bewoond is, is het op zich wel te doen.