Categorieën

Service

Jongen (18) overleden na steekpartij Prins Hendriklaan

Jongen (18) overleden na steekpartij Prins Hendriklaan
112

Jongen (18) overleden na steekpartij Prins Hendriklaan

  • Redactie
  • 25-06-2022
  • 112
Jongen (18) overleden na steekpartij Prins Hendriklaan

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - De politie heeft zaterdagochtend rond 06.00 uur een negentienjarige Vlaardinger aangehouden in de Prins Hendriklaan in Vlaardingen, nadat daar net iets voor 06.00 uur een steekincident heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer, een achttienjarige jongen uit Vlaardingen, is aan zijn verwondingen overleden. De politie doet onderzoek naar het incident.

Het is flink schrikken voor de bewoners van de woonwijk rondom de Prins Hendriklaan in Vlaardingen, als daar rond 06.00 uur veel hulpdiensten de straat in komen rijden. Er lijkt een ruzie te zijn geweest tussen twee personen, waarbij uiteindelijk een mes gebruikt is. Beide personen raken gewond. Helaas komt, ondanks hulpverlening, het achttienjarige slachtoffer te overlijden. De negentienjarige jongen wordt aangehouden, maar is naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden aan zijn verwondingen.

De politie doet onderzoek naar dit incident. Sporen worden veilig gesteld door de Forensische Opsporing. Ook wordt er met getuigen gesproken. Volgens nog onbevestigde berichten zou de overleden man onder dreiging van een groot mes geprobeerd hebben om twee mensen te beroven. Een van de slachtoffers heeft zichzelf verdedigd en daarbij is de overvaller gestoken met zijn eigen mes, waarna hij aan zijn verwondingen is overleden. De officiële verdachte van de dodelijke steekpartij zou dus het slachtoffer van beroving zijn geweest en zichzelf verdedigd hebben.