Categorieën

Service

Jubilerend VLTC ontvangt oud-proftennisser

Jubilerend VLTC ontvangt oud-proftennisser
Sport

Jubilerend VLTC ontvangt oud-proftennisser

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 31-08-2014
  • Sport
Jubilerend VLTC ontvangt oud-proftennisser

VLAARDINGEN – Wie jarig is bouwt een feestje. Dat vinden ze bij de Vlaardingse Lawn Tennis Club ook. Op zondag 31 augustus werd aan de Watersportweg groots uitgepakt: Oud-proftennisser Raemon Sluiter kwam er ’s middags met zijn team een tennisclinic geven van maar liefst tweeëneenhalf uur. Zo’n 100 van de ongeveer 500 leden in totaal namen deel, variërend van heel jong en heel talentvol tot de wat ‘oudere jongeren’.

VLTC bestaat dit jaar alweer 50 jaar, een jubileum dus. Naast Raemon Sluiter kwam daarom wethouder Ruud de Vries namens het college ook nog eens langs om de club toe te spreken. Niet geheel toevallig, weliswaar was hij in functie, maar De Vries is ook oud-penningmeester van VLTC. Hij verontschuldigde daarbij collega Arnout Hoekstra, die sport in zijn portefeuille heeft, maar op dat moment de vriendschapsbanden met zusterstad Moravska Trebova aan het aanhalen was. De Vries was vol lof over VLTC waar hij overigens nog wel lid van is, vooral omdat de tennisvereniging financieel vrijwel geheel ‘op eigen benen staat’. Volgens de leden is het vooral de uitstekende sfeer, het gevoel van gezamenlijkheid en de cultuur binnen de club die hierin een grote invloed op hebben.

Na speeches van de Vries, clubvoorzitter Hans van Setten en Raemon Sluiter zelf was het tijd voor de clinic, die startte met een warming-up. Daarna werden de spelers verdeeld over de 7 tennisbanen en kon het oefenen beginnen. Niets leukers dan dat daarbij ook nog een balletje tegen Raemon Sluiter zelf geslagen kon worden. Kortom een geslaagde middag ! Op deze zelfde dag zijn overigens de clubkampioenschappen gestart die dagelijks gespeeld worden tot en met 7 september. Wie meer wil weten over spelen bij VLTC kan zelf eens een kijkje gaan nemen.