Categorieën

Service

KADE40 start nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten

KADE40 start nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten
Gezond

KADE40 start nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten

  • Redactie
  • 30-03-2023
  • Gezond
KADE40 start nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten
VLAARDINGEN - ‘Dance with your reflection’: een speciale danstraining voor (ex) kankerpatiënten start 8 mei. ‘Geïnspireerd op een onderzoek in vijf Europese landen naar het fysieke en mentale effect van een danstraining op borstkankerpatiënten’. Uit eerder onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op kankerpatiënten. Je wordt er fitter van, minder vermoeid en het kan gevoelens van angst en depressie terugdringen.

In een reeks van acht danslessen wordt er intensief bewogen maar het zal anders voelen dan een uur aan slag gaan in de sportschool. Juist deze doelgroep heeft meestal te maken met lichamelijke veranderingen die nogal confronterend kunnen zijn. Dans kan bijdragen om hier de uitdaging mee aan te gaan. ,,We streven ernaar dat de deelnemers zich weer zelfverzekerd voelen waardoor zij hier in het dagelijks leven profijt van hebben'', aldus Rowana Wolff, eigenaar Ballet en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

Het spiegelbeeld kan bijvoorbeeld confronterend zijn. Maar ook kunnen er concentratieproblemen ontstaan door chemo’s waardoor pasjes onthouden een uitdaging is. Door het elke week te doen, zal het steeds beter lukken. Er wordt ingespeeld op wat het lichaam nog kan. Dus ook mensen die alleen maar kunnen zitten, kunnen meedoen. Na de danstraining is er, onder begeleiding, een moment van reflectie.

Het project is een samenwerking van Ballet en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en KADE40. Elke maandag vanaf 8 mei van 14.45 uur tot 15.00 uur. Er is 45 minuten dansles en aansluitend worden er thema’s behandeld om over te praten, deelname is gratis.

Inschrijven via KADE40.nl.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →