Categorieën

Service

Kom ook naar de Dag van de Slag!

Kom ook naar de Dag van de Slag!
Uit

Kom ook naar de Dag van de Slag!

  • Redactie
  • 22-07-2022
  • Uit
Kom ook naar de Dag van de Slag!
VLAARDINGEN - Na de grootse viering van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen in 2018 is het een traditie geworden om jaarlijks op 29 juli stil te staan bij de overwinning van Dirk III op het leger van de Duitse keizer. Met deze gebeurtenis startte ruim 1000 jaar geleden de zelfstandigheid van Holland. Museum Vlaardingen viert de Dag van de Slag dit jaar met verschillende activiteiten.

Traditiegetrouw is het museum op die dag gratis toegankelijk voor alle Vlaardingers. Bezoek de tentoonstelling Strijd om Vrijheid, waar de Slag bij Vlaardingen in 2000 Playmobilpoppetjes, honderden paarden en tientallen schepen groots in het klein wordt uitgebeeld. De hele dag zijn er speciale rondleidingen door de tentoonstelling.

Van 10.00 tot 12.00 uur is er een workshop voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Na een leuke rondleiding op de Playmobil tentoonstelling gaan zij een middeleeuws ridderschild beschilderen. De kosten voor deze workshop (incl. materialen) bedragen vijf euro per kind, ouders kunnen gratis mee. Het beschilderde schild gaat na afloop mee naar huis. Opgeven voor de workshop kan via [email protected]. Er kunnen maximaal tien kinderen meedoen.

In aansluiting op de tentoonstelling Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen is er op 29 juli ook een voedselmarkt in het museum, waar Vlaardingse voedselproducenten zoals Stadslandbouw van Ruytenburch, Voedselbos Vlaardingen en Molenwinkel Aeolus  hun streekproducten aanbieden. Kom proeven van al het lekkers van Vlaardingse bodem!

Vanaf 14.00 uur zal wethouder Lianne van Kalken in het museum aanwezig zijn voor de onthulling van het officiële herinneringsmonument van de Slag bij Vlaardingen, dat een mooi plekje krijgt op de Westhavenkade.

De Dag van de Slag wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Vlaardingen, De Stichting 1018 en KADE 40.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →