Categorieën

Service

Konijntjes gedumpt in de Broekpolder

Konijntjes gedumpt in de Broekpolder
Nieuws

Konijntjes gedumpt in de Broekpolder

  • Redactie
  • 01-03-2021
  • Nieuws
Konijntjes gedumpt in de Broekpolder

Het geredde konijntje.

VLAARDINGEN - In de Broekpolder zijn twee gedumpte konijntjes gevonden. Iemand die daar dit weekend wandelde vond hooi, konijnenvoer en twee houten bruggetjes bij een boom en zag ook de konijntjes op een paadje tussen de manege en voetbalveld. Hoewel het eigenlijk onbegonnen werk is om twee konijntjes te zoeken in de grote Broekpoilder, waagde een van de vrijwilligers van Dierenopvangcentrum Vlaardingen zondag toch een poging. Zij ging met partner, twee grote schepnetten en een reismandje naar de duidelijk aangegeven locatie.

Op de aangegeven plek liet één van de konijnen, een hangoortje, zich zien en kon binnen een kwartier met het schepnet worden gevangen. De ander, een zwart konijntje met staande oortjes, een wit neusje en een wit voetje, was veel te snel en schoot steeds dichte stekelbosjes in, en na ca anderhalf uur moest de zoektocht worden gestaakt.

,,Het zijn allebei jonge konijntjes en de overlevingskans in het bos is zo goed als nihil'', zo stelt Dierenopvangcentrum Vlaardingen. ,,Als tamme konijnen niet door de stress overlijden worden ze wel door de wilde konijnen aangevallen, besmet met myxomatose, door een hond opgejaagd of door een vos gedood. Dumpen is strafbaar en nooit de oplossing. Een konijn in de natuur 'vrij' laten maakt hem alles behalve vrij. Sterker nog, hun doodvonnis is daarmee getekend. Gelukkig hebben we er eentje kunnen redden, die zit nu veilig en zal morgen naar de konijnenopvang vertrekken. Of dat voor het andere konijntje ook is weggelegd, is onwaarschijnlijk. Uiteraard wordt vandaag nog een pogin gewaagd.''

Getuigen gezocht!

Het Dierenopvangcentrum is op zoek naar getuigen, waaronder een gezin met twee kinderen die met boodschappentassen liepen en het over konijnen hadden. Heb je toevallig gezien wie de konijnen daar heeft achtergelaten? Dan komt het Dierenopvangcentrum graag met je in contact via [email protected].