Categorieën

Service

Koning Willem Alexander in Vlaardingen

Koning Willem Alexander in Vlaardingen
Nieuws

Koning Willem Alexander in Vlaardingen

  • Redactie
  • 29-09-2023
  • Nieuws
Koning Willem Alexander in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Koning Willem Alexander bracht vandaag een bliksembezoek aan Vlaardingen. Hij sprak daar met vijftien Vlaardingers en bracht een bezoek aan het Stadsspektakel op het Eiland van Speyk. Tot de gelukkigen die met de koning in gesprek mochten behoorden onder meer Jan Anderson en Rita Young. Beiden al een jaartje ouder maar still going strong wat Willem Alexander de uitspraak ontlokte dat zij zich van de pensioenleeftijd weinig aan lijken te trekken.

Ook een viertal ondernemers maakte een praatje met de koning. Onder hen Amy Oerlemans van Kloet Onderhoud en Monique Westein van Slijterij Tulpglas. Ook Dirk Overbeeke van het Delta Hotel was bij dat gezelschap. Hij nam de gelegenheid te baat om bij burgemeester Bert Wijbenga die de koninng begeleidde nog maar eens te pleiten voor een betere verbinding over het water naar Rotterdam met bijvoorbeeld een watertaxi. Ruben Kalkman vertelt hoe zijn evenementenbedrijf het moeilijk had in de coronaperiode maar nu weer goede zaken doet. Zijn bedrijf was dit jaar onder meer betrokken bij de huldiging van Feyenoord na het behalen van het kampioenschap. ,,Volgend jaar weer'', veronderstelt de Vlaardingse burgemeester - een gekend Feyenoordfan, waarop de koning (met een voorkeur voor Ajax) laat weten dat 'we maar liever niet over voetbal moesten praten' maar dat hij nu wel weet hoe het is om een Feyenoorder te zijn.

Willem Alexander - die geïnteresseerd en geïnformeerd overkwam - liet zich tijdens het gesprek een ijzerkoekje goed smaken en wandelde na de gesprekken richting het festivalterrein. Buiten werd hij opgewacht door een groepje demonstranten dat met fluiten en joelen liet weten geen fan te zijn. Hem werd verweten een koning van de elite te zijn en geen oog te hebben voor het volk dat steeds armer wordt.

Op de tribunes voor het podium werd hij juist met applaus begroet. De koning bleef tot zo'n beetje tot halverwege de voorstelling zitten en verliet daarna het terrein om met de auto weer huiswaarts te keren. De Vlaardingers zelf zaten de voorstelling verder uit en beloonden het grote gezelschap aan artiesten aan het eind met een luid applaus.