Categorie├źn

Service

Lenzen of een bril voor jouw kind? Dit moet je erover weten!

Lenzen of een bril voor jouw kind? Dit moet je erover weten!
Winkelen

Lenzen of een bril voor jouw kind? Dit moet je erover weten!

  • Ingezonden mededeling
  • 25-04-2023
  • Winkelen
Lenzen of een bril voor jouw kind? Dit moet je erover weten!
VLAARDINGEN - De basisschool van je kind heeft aangegeven dat ze het vermoeden hebben dat de ogen van je kind achteruit gaan. Schoolprestaties verslechteren en ook tijdens de gymles lukt het je kind niet om mee te komen met de andere kinderen.

Hoewel je misschien in de eerste instantie schrikt van dit bericht, kan het ook een opluchting zijn. De staat van de ogen van je kind verklaart immers waarom school- en sportprestaties de laatste tijd tegenvallen. Wat zijn echter de volgende stappen en mogen kinderen wel lenzen dragen?

Lenzen of een bril voor je kind?

Als je terugdenkt aan je eigen basisschooltijd of op het schoolplein naar de spelende kindjes kijkt, is de kans groot dat je hier en daar een kind met een bril ziet. Veel ouders kiezen ervoor om hun kind eerst een bril te laten dragen, voordat ze aan lenzen beginnen. Een bril kan namelijk makkelijk met een doekje schoongemaakt worden en kan zonder moeite op en af gezet worden. Toch valt er heel wat te zeggen voor lenzen voor kinderen. Lenzen vergroten namelijk het gezichtsveld van mensen en beperken je niet in je bewegingsvrijheid. Spelende en sportende kinderen kunnen daarom zeker baat hebben bij lenzen ten opzichte van een bril.

Lenzen geven kinderen zelfvertrouwen

Als je voor de keuze staat om je kind lenzen te laten dragen, dan is het goed om in overweging te nemen dat lenzen aanzienlijk bijdragen aan het zelfvertrouwen van kinderen. Door het dragen van lenzen voelen ze zich meer zelfverzekerd over hun uiterlijk, de omgang met anderen en schoolprestaties. Uit verhalen van volwassenen die als kind lenzen gingen dragen nadat ze een bril gehad hadden, wordt dit onbetwistbaar duidelijk. Heb je het idee dat lenzen veel verschil kunnen maken voor het zelfvertrouwen van je kind? Contactlenzen bestellen online is tegenwoordig gelukkig heel makkelijk. Je kunt dan samen met je kind gaan oefenen met het dragen van lenzen.

Is er een leeftijdsgrens voor lenzen?

Ondanks de veelbesproken mythe dat kinderen geen lenzen kunnen dragen, is dit wel degelijk mogelijk. Kinderen kunnen vanaf acht jaar lenzen dragen, omdat het oog dan uitgegroeid is. Door een bezoekje te brengen aan de opticien, kun je erachter komen of je kind lenzen met min- of plussterkte nodig heeft en mogelijk baat heeft bij contactlenzen met cilinder. Voordat je echter naar de opticien gaat, is het belangrijk om te weten of jouw kind klaar is om lenzen te dragen. Zoals gezegd, kan het in- en uitdoen een moeilijk klusje zijn voor jouw kind, omdat het om zelfstandigheid, discipline en verantwoordelijkheid vraagt. Natuurlijk kun je niet verwachten dat je kind dit in één keer goed doet, want dit moet je samen oefenen. Toch is het van belang dat je inschat of je kind het aankan. Zijn jullie begonnen met oefenen, maar merk je toch dat het nog iets te vroeg is? Besluit dan om het op latere leeftijd nog eens te proberen.