Categorieën

Service

Liefde in de kunst, poëzie in Museum Vlaardingen

Liefde in de kunst, poëzie in Museum Vlaardingen
Uit

Liefde in de kunst, poëzie in Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 05-02-2024
  • Uit
Liefde in de kunst, poëzie in Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op zondagmiddag 11 februari zal de feestelijke afsluiting van de indrukwekkende expositie van Vlaardingse kunstenaar Zhanhong Liao plaatsvinden in Museum Vlaardingen. Het thema van de expositie is ‘liefde’. Liefde kan zoet zijn en liefde kan schuren. Beide aspecten zullen deze middag aandacht krijgen. Zhanhong vertelt over haar werk, drie dichters dragen liefdesgedichten voor uit verschillende culturen en zullen daarmee de liefde een eerbetoon brengen. De afsluiting, de finissage, valt (bijna) samen met Valentijnsdag en het Chinees Nieuwjaar.

De dichters Albana Shala uit Albanië, Juan Heinsohn uit Chili en Sander Groen uit Vlaardingen gaan in gesprek met Ben van Dorp, die de middag leidt, en lichten hun keuzes voor de voorgedragen gedichten toe. Arie van der Krogt uit Rotterdam zingt liefdesliederen. Ook zal Zhanhong zelf in gesprek gaan met Ben over hoe en waarom het thema ‘liefde’ steeds terugkomt in haar werk. Dit thema speelt immers een rol in al haar werk en niet alleen in het werk dat te zien is in het museum.

Lekkere hapjes en drankje ontbreken niet.

De finissage is op 11 februari om 13.00 uur (inloop vanaf 12:30 uur) in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 in Vlaardingen. De prijs is € 15,- p.p. inclusief een bezoek aan de tentoonstelling. Aanmelden kan via www.museumvlaardingen.nl.


Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →