Categorie├źn

Service

Maatregelen op Holysingel tegen verkeershufters

Maatregelen op Holysingel tegen verkeershufters
Nieuws

Maatregelen op Holysingel tegen verkeershufters

  • Redactie
  • 06-11-2022
  • Nieuws
Maatregelen op Holysingel tegen verkeershufters
VLAARDINGEN – Op 17 juni dit jaar vond er een noodlottig ongeval plaats op de Holysingel, waarbij de zestienjarige Zara Philip ernstig gewond raakte en enkele dagen later overleed. Vlaardingen rouwde massaal en de roep om maatregelen om verkeershufters hard aan te pakken werd steeds luider.  Op 7 juli nam de gemeenteraad een motie aan om op de Holysingel snelheidsbeperkende maatregelen te treffen en het college liet daarop onderzoek doen naar wat mogelijk is, en ook wat mogelijk effect heeft.

Onlangs kwam er een onderzoeksrapport uit waarin werd vastgesteld dat het noodlottige ongeval vooral het gevolg was van menselijk gedrag, en niet door de manier waarop de weg ingericht is. Toch komt er een tweetal pilots, waarbij het aantal rijstroken van twee naar één wordt teruggebracht, en er zal een mobiele flitscamera komen. Die laatste wordt aangevraagd bij het Openbaar Ministerie omdat die ook over de processen verbaal, verkeersboetes en strafeisen gaat.

De pilot met één rijstrook is gepland op de Holysingel tussen de Graaf Walramlaan (vanaf het nieuwe Drieën-Huysen) en de Churchillsingel. De mobiele flitscamera zal steeds verplaatst worden, zodat automobilisten hun rijgedrag niet kunnen aanpassen op die ene plek waar de camera ‘vast’ staat.

De proef moet uitwijzen of deze maatregel inderdaad de snelheid van het verkeer omlaag brengt zonder dat het een doorstromingsprobleem oplevert tijdens de drukke uren. Met de tweede pilot wil de gemeente uitproberen of plaatsen van mobiele snelheidscamera's effect heeft op het aantal snelheidsovertredingen. Als een en ander succesvol blijkt dan overweegt het college dit deel van de Holysingel structureel als eenbaansweg in te richten.