Categorieën

Service

Man zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolging

Man zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolging
112

Man zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolging

  • Redactie
  • 07-03-2024
  • 112
Man zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolging

foto: JB Media

VLAARDINGEN - De politie heeft woensdagavond een man aangehouden in Vlaardingen-West maar zonder slag of stoot ging dat niet. Er ging een wilde achtervolging met de auto aan vooraf. De automobilist kreeg een stopteken gekregen van de politie. Agenten wilden da man controleren omdat het vermoeden bestond dat hij reed zonder rijbewijs. De automobilist ging er direct zonder verlichting vandoor in de krappe straatjes van Vlaardingen-West waarbij op hoge snelheid werd gereden.

De achtervolging in de wijk achter de Dirk de Derdelaan duurde minutenlang en had veel weg van een kat en muis spel tussen de automobilist en de politiebus. Door wegwerkzaamheden in de omgeving rondom de Dirk de Derdelaan leek het erop dat de bestuurder moeite had om een weg uit de wijk te vinden. Toen dit eenmaal lukte ging er hij er met hoge snelheid vandoor over de Floris de Vijfdelaan en de Marathonweg

Inmiddels waren een tiental politieauto's aanrijdend om ook deel te nemen aan de achtervolging. Rond 22:15 uur reden er zeker acht tot tien politieauto's met zwaailicht en sirene door de Vlaardingse wijk achter de auto aan. Op de Zuidbuurt lukte het de politie om de auto tot stoppen te dwingen., De bestuurder, een jongeman, werd direct aangehouden. Naar verluidt is hij recentelijk al meermaals gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Ook nu was hij uiteraard weer niet in het bezit van een rijbewijs.

Agenten hebben bij de jongen een speekseltest afgenomen omdat zij sterke aanwijzingen hadden de de jongeman onder invloed was van verdovende middelen. In de auto zaten ook nog twee minderjarigen. De jongen en het meisje zijn door agenten naar hun ouders gebracht., Bij de achtervolging raakte wonder boven wonder niemand gewond. De auto is door de politie in beslag genomen. Er zal later een beslissingen worden genomen wat er met de auto zal gebeuren. Dat dit niet de eerste keer is dat hij wordt gepakt voor rijden zonder rijbewijs zal zeker meewegen in deze beslissing.