Categorieën

Service

Mannenkoor Orpheus zingt hoog van de toren!

Mannenkoor Orpheus zingt hoog van de toren!
Nieuws

Mannenkoor Orpheus zingt hoog van de toren!

  • Redactie
  • 31-05-2023
  • Nieuws
Mannenkoor Orpheus zingt hoog van de toren!
VLAARDINGEN - Na de première van het nieuwe 'Vlaardingen lied' op dinsdag 9 mei volgde deelname aan Vocale Locale op dinsdag 16 mei in de Grote Kerk. Daar leidde mannenkoor Orpheus een spetterende finale in met 'Het Kleine Café aan de Haven' gevolgd door het oude Vlaardingen lied 'Vlaardingen bovenal' van Cor Don en een swingende afsluiting door het zingen van het nieuwe 'Vlaardingen lied' - in aanwezigheid van de componist Wim Kerkhof – samen met het koor de Vlaardingse Smarties en het publiek.

Inmiddels heeft stadsbeiaardier Bas de Vroome ook een Carillonbewerking van het nieuwe lied gemaakt, die hij woensdag 17 mei tijdens zijn wekelijkse lunchconcert ten gehore heeft gebracht. Omdat hij zijn 25 jarig jubileum als beiaardier viert gaan hij en Orpheus samen een uniek muzikaal experiment uitvoeren. Zij willen heel Vlaardingen met het Vlaardingen lied kennis laten maken en daarom gaan vijftien mannen van Orpheus het lied over de stad uitzingen.

Tijdens het carillonconcert op woensdag 31 mei rond 12.00 uur gaan zij het Vlaardingen lied met begeleiding van het carillon zingen vanaf de toren van de Grote Kerk. Alle Vlaardingers zijn uitgenodigd om voor het Stadhuis te komen luisteren naar dit unieke muzikale samenwerkingsexperiment.