Categorie├źn

Service

MCD supermarkt moet haar deuren sluiten

MCD supermarkt moet haar deuren sluiten
Nieuws

MCD supermarkt moet haar deuren sluiten

  • Johanneke Verkade-Baars
  • 23-05-2022
  • Nieuws
MCD supermarkt moet haar deuren sluiten
VLAARDINGEN - Het is een begrip in heel Vlaardingen West en omstreken: de MCD supermarkt aan de Dirk de Derdelaan. Al decennia lang komen niet alleen wijkbewoners hier hun boodschappen halen, maar ook de vele studenten van het Albeda college en andere mensen die in de buurt werken of op bezoek zijn. Wat ooit begon als een kleine buurtsuper, is in 2005 na een flinke verbouwing, uitgegroeid tot een echte supermarkt met een breed assortiment van verse producten en conserven. Toen in 2012 ook nog werd uitgebreid met een inpandige Primera voor postzaken en tabak, trokken zij nog meer klanten. De Dirk de Derdelaan is mede hierdoor echt een gezellige winkelstraat geworden met een goede doorloop voor alle winkels op het rijtje. 

Maar nu dreigt hier een einde aan te komen. Vorige week hebben de 32 medewerkers te horen gekregen dat de supermarkt per 2 juli haar deuren moet sluiten. Voor de medewerkers een grote klap. Sommigen werken hier al meer dan 30 jaar. De collega’s vormen met elkaar een hecht team en zij zullen nu allemaal in een ander filiaal aan de slag moeten. Door de jaren heen hebben zij een warme band opgebouwd met veel vaste klanten uit de buurt. Veel ouderen komen naar de MCD omdat de caissière hier nog wel even helpt met boodschappen inpakken als dat nodig is, er er wordt tijd gemaakt voor een praatje, kindjes worden hier hartelijk begroet en van de vaste klanten weten de meeste caissières wel uit hun hoofd of zij een bon willen of zegeltjes sparen. 

De afgelopen jaren heeft de MCD qua omzet wat te verduren gehad. In de omgeving zijn veel woningen gesloopt. Ook misten zij tijdens de lockdowns de aanloop van studenten van het Albeda Collega. Is een teruglopende omzet de reden geweest voor de directie van Boon Food Group, waar de MCD onder valt, om een streep te zetten onder het huurcontract? Dat zou vreemd zijn want zij zullen straks ongetwijfeld kunnen profiteren van de komst van alle nieuwbouw in de wijk.

Hoe dan ook zou sluiting van de winkel een groot verlies zijn. Zowel voor de medewerkers als voor de klanten. Maar natuurlijk ook voor de buurt. Het enorme pand behuisd namelijk maar liefst zes losse winkelpanden. Wat komt hiervoor in de plaats en op welk termijn? Als de panden, of een deel daarvan, langdurig leeg komen te staan dreigt verpaupering en dit heeft natuurlijk ongetwijfeld een negatief effect op de woonomgeving in Vlaardingen West en de andere winkels op de Dirk de Derdelaan. 

Wilt u in actie komen in een poging te voorkomen dat dit gebeurt? Mail uw bezwaar dan vooral naar [email protected] . Wie weet kan het tij nog worden gekeerd.

Natuurlijk helpt het ook om een bezoekje te brengen aan de MCD supermarkt want alle omzet is meegenomen. En een vriendelijke glimlach of paar lieve woorden van u kunnen de medewerkers nu ook extra goed gebruiken.