Categorieën

Service

Meld ongewenst verhuurgedrag

Meld ongewenst verhuurgedrag
Wonen

Meld ongewenst verhuurgedrag

  • Redactie
  • 29-06-2024
  • Wonen
Meld ongewenst verhuurgedrag

VLAARDINGEN - Een goede relatie tussen huurder en verhuurder is goud waard, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Om huurders beter te beschermen, is vorig jaar de Wet goed verhuurderschap ingevoerd en recent de Wet vaste huurcontracten.

Hierin zijn regels opgenomen zoals een maximale borg van twee maanden kale huur, geen dubbele bemiddelingskosten, en servicekosten gebaseerd op daadwerkelijk gemaakte kosten met een jaarlijks overzicht. Bovendien moet er een schriftelijke huurovereenkomst zijn en moeten huurders schriftelijk geïnformeerd worden over hun rechten en plichten. Intimidatie en discriminatie door verhuurders zijn verboden.

Vanaf 1 juli 2024 mogen verhuurders alleen nog huurcontracten voor onbepaalde tijd aangaan. Denkt u dat uw huur te hoog is? Doe dan eerst een check op www.huurcommissie.nl/huurcommissie-helpt/huurprijscheck  Momenteel geldt huurbescherming voor huren tot € 880,- per maand. Als de Eerste Kamer de Wet betaalbare huur aanneemt, wordt dit verhoogd tot € 1164,- per maand.

Blijkt dat uw huurprijs te hoog is en wilt u actie ondernemen? Neem dan contact op met Huurteam Vlaardingen. Zij helpen Vlaardingse huurders kosteloos, ook met onderhoudschecks. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, bezoek www.mijnhuurteam.nl/vlaardingen