Categorie├źn

Service

Met Vockestaert de Boer op

Met Vockestaert de Boer op
Uit

Met Vockestaert de Boer op

  • Redactie
  • 19-04-2023
  • Uit
Met Vockestaert de Boer op

foto: Fred van Diem

MIDDEN-DELFLAND - Weer eens een kijkje nemen op een boerenerf? Met een gids de historische eendenkooi bekijken of weidevogels spotten? Dieren aaien en zuivel van eigen koeien proeven? Dit en nog veel meer kan tijdens 'Met Vockestaert de Boer op' bij Hoeve Rust-hoff in Maasland.

Hoeve Rust-hoff
Met als thema ‘Midden-Delfland zegt het met groen’ organiseert Agrarische Natuurvereniging ook dit jaar weer een gezellige en interessante 'Met Vockestaert de Boer op' voor jong en oud. Dit keer op het bedrijf van Jeroen en Gusta van der Kooij. Op zaterdag 29 april stellen zij hun boerderij aan de Broekpolderweg 3 in Maasland open, van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis!

Veel (kinder)activiteiten
Op de boerderij kunnen de koeien, melkrobot en boerderijwinkel bekeken worden. Er wordt een zuivelproeverij georganiseerd om de producten van de zelf verwerkte melk van de Blaarkoppen te proeven. ,,Een ijsje van eigen zuivel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken en bieden wij gratis aan'', zegt Vockestaert. Voor kinderen is er o.a. een boerderijquiz, waarmee een heus 'boerderijbewijs' gehaald kan worden en er kan geknutseld worden. Natuurlijk kun je de boer en boerin alles vragen wat je wilt weten over het boerenbedrijf.

Op excursie
De nabij gelegen eeuwenoude eendenkooi van Natuurmonumenten is deze dag ook te bezoeken. ,,Een uitgelezen kans om meer te horen over de werking en de geschiedenis van dit cultuurhistorische en typisch Nederlandse fenomeen,, zo zegt Natuurmonumenten. Of je kan op met een wagen mee een stukje het land in om weidevogels en -nesten te spotten. Beide excursies zijn ook erg leuk en leerzaam voor kinderen. ,,Er geldt per keer wel een maximaal aantal deelnemers, dus wees er op tijd bij'', geeft de organisatie aan. Op www.vockestaert.nl staat meer informatie, ook over de vertrektijden van de excursies.