Categorieën

Service

Miss Poes

Miss Poes
Nieuws

Miss Poes

  • Dick van der Pijl
  • 10-10-2021
  • Nieuws
Miss Poes
VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

De afgelopen weken past Christopher op een alpacaboerderij in de buurt van Cahors ongeveer tweehondervijftig kilometer ten zuidwesten van Limoges waar we wonen. Nu ben ik er voor de tweede keer voor een paar dagen. De eigenaren zijn voor een paar weken naar Griekenland voor vakantie. De dag nadat Chris arriveerde ontdekte hij in de kelder een jong poesje en een dood katje. Natuurlijk heeft hij het nog levende poesje onmiddellijk geadopteerd.  Via de email kreeg hij ook de goedkeuring van de eigenaren van de boerderij om het kleintje in het huis op te nemen. Blijkbaar vonden zij het erg leuk want binnen een paar dagen werden er een enorme klimpaal en een kattenbak thuisbezorgd en nog een heleboel speelgoed. De kattenbak is volautomatisch dat wil zeggen dertig minuten na gebruik gaat er een soort metalen kam door de korrels die eventuele klonters in een weggooibak schuiven. Nooit eerder gezien, maar wie ben ik. 

Het katje is een regelrecht schatje, tenminste zo ziet ze eruit.  Blauwe ogen en een wit/beige beharing met donkerder oortjes, pootjes en staart. Alles duidt erop dat ze voorouders heeft met een Siamese afkomst. Dit temeer daar haar staart vreemd misvormd is wat wel meer voorkomt bij katten met Siamese voorouders. Wat ik zei is echt zo. Ze is schattig om te zien maar super ondeugend. Ze vindt het bijvoorbeeld heerlijk om in je benen te klimmen om op schoot en daarna op de tafel te komen. Soms een erg pijnlijk gebeuren.  Ook nu ik dit artikeltje zit te tikken laat ze me geen seconde met rust met haar scherpe nageltjes. Chris heeft haar in het Engels 'Mischief' genoemd; in het Nederlands betekent dat gewoon 'Ondeugd'. 

Dat was buiten de eigenaren gerekend. Zij hadden ook al een naam voor haar in gedachten. Een beetje truttig uiteindelijk. Wie noemt een kat nou Delphine. Hier ging Chris dus in de fout. Hier heeft hij zich in vergist. Een duidelijk geval van mispoes.