Categorieën

Service

Moordverdachte opgepakt in Vlaardingen

Moordverdachte opgepakt in Vlaardingen
112

Moordverdachte opgepakt in Vlaardingen

  • Redactie
  • 09-04-2023
  • 112
Moordverdachte opgepakt in Vlaardingen

Foto: Politie

VLAARDINGEN - Het specialistische ‘Team Rechtshulp’ van de Landelijke Recherche heeft een 44-jarige Curaçaose verdachte opgespoord en aangehouden in Vlaardingen. De 44-jarige man werd zaterdag door de Dienst Specialistische Interventies (DSI) gearresteerd op verdenking van moord op de Nederlandse rapper Ruchendel ‘Boechi’ Windster.

Het Openbaar Ministerie op Curacao had aan het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in Nederland in een verzoek tot rechtshulp om de aanhouding van de verdachte gevraagd. Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

Moord

Ruchendel Windster werd in de nacht van 9 december 2022 doodgeschoten in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Hij werd geraakt door meerdere kogels toen hij richting zijn auto liep. Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Curaçao hebben sindsdien een grondig onderzoek ingesteld, waarbij zij steeds meer bewijs verzamelden over de toedracht van de moord. In relatie tot deze aanhouding werd op Curaçao een drietal doorzoekingen verricht.

De aangehouden verdachte is in bewaring gesteld door de rechter-commissaris op Curacao en zal naar verwachting op korte termijn worden overgebracht naar Curacao.