Categorieën

Service

Museum Vlaardingen krijgt extra subsidie

Museum Vlaardingen krijgt extra subsidie
Politiek

Museum Vlaardingen krijgt extra subsidie

  • Redactie
  • 28-11-2018
  • Politiek
Museum Vlaardingen krijgt extra subsidie
VLAARDINGEN – Het Museum Vlaardingen krijgt er in 2019 €75.000 extra subsidie bij om het bedrijfsplan te kunnen uitvoeren dat het dit jaar opgesteld heeft. Dat is het voorstel dat het college aan de raad voorlegt, maar waarvoor naar verwachting wel een meerderheid binnenkort voor zal stemmen.

De gemeenteraad heeft het museum vorig jaar gevraagd een nieuw bedrijfsplan op te stellen. Om het bedrijfsplan te kunnen uitvoeren heeft het museum extra geld nodig. Het museum heeft daarom de gemeente gevraagd een eenmalige extra financiële bijdrage van € 150.000 te leveren om een deel van het kosten te kunnen dekken. Dit bedrag wil het museum in twee jaar uitgeven aan activiteiten die het museum uit de negatieve spiraal helpen. Met het raadsvoorstel stelt het college nu voor om alvast de helft uit te keren om de noodzakelijke activiteiten van het bedrijfsplan voor aanstaand jaar te kunnen uitvoeren.

Het geld zal onttrokken worden aan de Algemene Reserve; binnen de reguliere Meerjarenbegroting zou dit ten koste zou gaan van andere afspraken en bestedingsdoelen die met de raad afgesproken zijn.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →