Categorieën

Service

Nieuwe dierenweide Zonnehuisgroep Vlaardingen geopend

Nieuwe dierenweide Zonnehuisgroep Vlaardingen geopend
Gezond

Nieuwe dierenweide Zonnehuisgroep Vlaardingen geopend

  • Redactie
  • 23-09-2022
  • Gezond
Nieuwe dierenweide Zonnehuisgroep Vlaardingen geopend
VLAARDINGEN - Op woensdag 21 september was de officiële opening van de nieuwe dierenweide van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Tijdens dit feestelijke moment voor de bewoners werd niet alleen de weide geopend, maar ook de nieuwe naam ‘Zonnehoeve’ onthuld. 

Positieve impact voor bewoners 
De dierenweide wordt gerund door dagbestedingscoaches, vrijwilligers en bewoners en ingezet voor activiteiten met bewoners. Zo nemen zij een deel van de verzorging van de schapen, geiten en kippen op zich door te voeren, borstelen en knuffelen. Dit heeft een zeer positieve impact op de bewoners. 

De nieuwe dierenweide is mede mogelijk gemaakt door de Firma Blijdorp, Bouddesign, ETB Geerdijk en Schilperoort. Ook hebben de medewerkers van team Techniek in hun vrije tijd nog wat extra's gedaan om de dierenweide extra mooi te maken.

Planten laatste boom 
De opening gaat samen met het planten van de laatste boom van de vijftig bomen in samenwerking met Rijkswaterstaat (RWS). Vanwege de werkzaamheden aan de A20 en het verlies van natuur zijn er in samenspraak met RWS bomen herplant. Deze bomen zijn geplaatst op verschillende locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen. De laatste boom is geplaatst bij de opening van de dierenweide door de projectdirecteur van RWS, Hélène Moors en wethouder Lianne van Kalken. 

 

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →