Categorieën

Service

Nieuwe huisstijl De Windwijzer

Nieuwe huisstijl De Windwijzer
Uit

Nieuwe huisstijl De Windwijzer

  • Redactie
  • 10-10-2022
  • Uit
Nieuwe huisstijl De Windwijzer
VLAARDINGEN - Op zaterdagmiddag 8 oktober is de nieuwe huisstijl van De Windwijzer op feestelijke wijze onthuld, plaats van handeling was het voormalige kerkgebouw aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

De nieuwe huisstijl is een van de uitkomsten van een langer lopend proces. Twee jaar geleden is binnen De Windwijzer gestart met een onderzoek waarin gekeken is hoe mensen De Windwijzer zien en welk beeld zij van ons hebben. Een van de conclusies was: Jullie doen erg veel, maar De Windwijzer kan tussen de activiteiten nog meer samenhang en herkenning aanbrengen.

Daarom is er gezocht naar een vormgeving die alle activiteiten tot iets herkenbaars ‘van De Windwijzer’ maakt en laat zien waar De Windwijzer voor staat.  Gedurende dat proces ontstond er nieuw beeldmateriaal met, niet op voorhand gepland, zelfs een nieuw logo. Een logo dat de toren van De Windwijzer toont met daarin de torenhaan, die van zich laat horen. Dit nieuwe beeld wordt ondersteund met de uitspraak ‘We doen wat we geloven’.  ,,We zijn doeners en mensen mogen op ons rekenen'', aldus Tamara Zonnenberg, die medeverantwoordelijk is voor de vormgeving binnen De Windwijzer. 

Op zaterdagmiddag 8 oktober is het nieuwe gevelbord onthuld en was er volop gelegenheid voor de groep van ruim honderd vrijwilligers die betrokken zijn bij De Windwijzer om het nieuwe beeldmateriaal te bekijken. De vormgeving verandert, maar De Windwijzer blijft uiteindelijk wel wie ze is, een actieve en betrokken plek waar mensen doen waar ze in geloven.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →