Categorieën

Service

NL Doet en de wethouders ook

NL Doet en de wethouders ook
Nieuws

NL Doet en de wethouders ook

  • Redactie
  • 16-03-2019
  • Nieuws
NL Doet en de wethouders ook
VLAARDINGEN – Gisteren gingen en vandaag gaan veel Vlaardingers aan de slag tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: ‘NL Doet’. Ook de wethouders Jacky Silos, Bart Bikkers en Bart de Leede hielpen een handje mee en dit deden ze vandaag bij de Buurtkamer in de VOP aan de Valeriusstraat.

Buurtkamer de VOP is de plek waar buurtbewoners van jong tot oud welkom  zijn om deel te nemen aan diverse activiteiten. De Buurtkamer was al in het bezit van een zwerfboekenproject in de hal binnen, maar wilde ook graag een mini-bieb voor buiten aan de muur. Tijdens de actie NL Doet werd deze mini bieb gemaakt en kreeg ook de buurtachtertuin een opfrisbeurt.

Terwijl Bart en Bart aarde gingen kruien voor de achtertuin pakte collega Jacky Silos ‘de Makita’ en schroefde eigenhandig de minibibliotheek in elkaar. Dat was op zich weer niet heel moeilijk, want deze was door een bij de Buurtkamer betrokken timmerman ontworpen, uitgezaagd en in elkaar gezet thuis, waarna de boel uit elkaar werd gehaald en meegenomen naar de Buurtkamer. Het schuren en lakken erna leverden daarbij wel wat meer werk op. Bij de Buurtkamer waren ze er in ieder geval blij mee.

In tegenstelling tot eerdere jaren was de burgemeester dit keer afwezig. Die was afgelopen dagen druk in de weer op een congres in Roemenië, waar vertegenwoordigers van Europese gemeenten en regio’s met elkaar spraken over hoe burgers meer effectief te betrekken bij ‘Europa’, vooral via lokale en regionale instituties. Jetten was daar onder meer met fractievoorzitter Stefanie Solleveld van de PvdA, die als één van de jonge leiders  werd ‘neergezet’. Het congres is mede georganiseerd omdat Roemenië in de eerste helft van 2019 voorzitter is van de Raad van de Europese Unie.