Categorie├źn

Service

Olympische droom voor Vlaardingse zeiler Pim van Vugt ook uitgesteld

Olympische droom voor Vlaardingse zeiler Pim van Vugt ook uitgesteld
Sport

Olympische droom voor Vlaardingse zeiler Pim van Vugt ook uitgesteld

  • Redactie
  • 27-03-2020
  • Sport
Olympische droom voor Vlaardingse zeiler Pim van Vugt ook uitgesteld

Pim en zijn zus Lisa bij de uitreiking van de Vlaardingse sportprijs in 2018

VLAARDINGEN – Op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo volgen we Vlaardinger Pim van Vugt, die bezig was om een ticket binnen te halen in de Olympische 49er zeilklasse met zijn zeilmaatje Bart Lambriex. ‘Was’, want de Olympische Spelen zijn vanwege het coronavirus uitgesteld en dat heeft ook zo zijn impact op de zeilambities van Pim. Van tijd tot tijd laat hij weten hoe het er voor staat, en ook deze week liet Pim van Vugt weten hoe het verloopt:

,,Een flinke verandering in onze plannen, zoals iedereen dat waarschijnlijk momenteel ervaart. Ik wilde toch even een update aan iedereen geven, met alle ontwikkelingen momenteel. Succes iedereen deze periode, wees verstandig. Jullie horen van me als we meer weten, er zijn nu een hoop onzekerheden en wij moeten even kijken wat onze nieuwe doelen worden. Het hoofddoel is er daarin tegen nog steeds, we hebben nu wat meer tijd om ons daar op voor te bereiden.

Op 11 maart  zijn wij in de avond naar Palma de Mallorca in Spanje gevlogen voor een trainingskamp ter voorbereiding voor de Princes Sofia Regatta. Dat evenement zou eind maart begin april daar gehouden worden en zou ons kamp direct op volgen. Op 12 maart zijn wij gaan trainen en in de middag, tijdens het zeilen, kregen we bericht dat het evenement zou worden afgelast. Eenmaal op de kant is er contact geweest met de gehele staff van de bond en de ploeg. Deze hebben toen op dat moment besloten dat alle talent programma's per direct zich richting huis zouden begeven incl. het materiaal. Gekwalificeerde sporters en sporters die grote kans maken voor kwalificatie voor de Olympische Spelen (wij) kregen de optie om daar te blijven, met de reden dat we met buitenlandse teams konden blijven trainen. Wij hebben toen samen met onze trainer besloten om het dag tot dag te bekijken en zo lang mogelijk goede uren, met goede teams door te brengen in Palma.

De volgende dag, 13 maart, zijn wij het water op gegaan met een aantal buitenlandse teams en is de rest van de ploeg bezig geweest om op te pakken om de ferry te halen in de avond. Wij hadden een normale dag en na afloop al plannen, samen met andere landen, voor de dagen daarna. Eenmaal terug in het hotel zijn we het nieuws in de gaten gaan houden en kwam het bericht dat Spanje een Noodtoestand uit sprak, dat in zou gaan vanaf 16 maart, toen hebben we per direct besloten om Spanje zo spoedig mogelijk te verlaten en met het materiaal naar huis te vertrekken. Een teamgenoot heeft onze namen bij de ferry kunnen aanmelden en 6 uur later stonden we met al het materiaal op de ferry richting Barcelona.

Op 14 maart in de ochtend zijn wij aangekomen in Barcelona en naar Nederland gereden, 15 maart om 2 uur ‘s nachts waren we thuis. Op 15 maart hebben we allen thuis gezeten om uit te rusten van de rit en kregen we het nieuws dat alle Topsport centra in Nederland dicht zijn gegaan. Zo ook dus het Topzeil Centrum in Scheveningen en het zeilcentrum in Medemblik. Momenteel is de bond continue in overleg met NOC*NSF om te kijken wat de mogelijkheden zijn omtrent water trainingen. Fysieke trainingen gaan door, maar momenteel alleen thuis en buiten, we proberen zoveel mogelijk binnen te zijn en contact met andere te vermijden.

De Princess Sofia regatta in Palma was een selectie evenement voor de Olympische spelen. Andere evenementen in Europa zijn ook al afgezegd en wat het NOC*NSF nu gaat beslissen omtrent de nominatie eis zal moeten blijken en wat ons eerste evenement wordt is nog onbekend. We proberen ons nu vooral aan de maatregelen te houden die de overheid heeft gegeven en fit te blijven.’’ 

Volg Pim van Vugt via zijn website , via Instagram en via Facebook