Categorieën

Service

Ongeziene helden van de mantelzorg door Mieke Degenaar

Ongeziene helden van de mantelzorg door Mieke Degenaar
Uit

Ongeziene helden van de mantelzorg door Mieke Degenaar

  • Redactie
  • 30-03-2024
  • Uit
Ongeziene helden van de mantelzorg door Mieke Degenaar

VLAARDINGEN - Recent heeft Mieke Degenaar haar eigen ervaringen als mantelzorger verwerkt in een indringend boek: Een bron van zorg – compassievolle zorg in familieverband – erkenning voor mantelzorgers en professionals. Dit boek geeft een beeld van de vaak ‘ongeziene helden’ van de mantelzorg. Op donderdag 11 april zal ze haar verhaal delen in De Windwijzer. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marjan van Dorp en Ingeborg van Gijn.

Volgens het CBS verleent ruim 12% van de Nederlanders mantelzorg. Zonder deze onbaatzuchtige hulp zou de zorg voor onze naasten vastlopen. Maar hoe blijf je als mantelzorger overeind en geef je het zorgproces voor de ander èn jezelf menswaardig vorm? En hoe voorkom je dat het je, naast bijvoorbeeld je baan en zorg voor je gezin, opslorpt? Dit boek geeft een schat aan achtergrondinformatie en handvatten die langdurige of intensieve zorg lichter maken. In de verhalen komen compassie en zingeving naar voren en worden suggesties gedaan om de organisatie van de zorg op een menswaardige wijze te laten verlopen.

Mieke Degenaar spreekt van binnenuit door haar brede werkervaring als therapeut, projectleider en bestuurder. Ze verzamelde praktische en intieme verhalen van tientallen mantelzorgers en professionals en weeft haar eigen ervaringen als mantelzorger van haar echtgenoot door de thema's heen. Op donderdagavond 11 april zal ze te gast zijn in De Windwijzer om de verhalen met ons te delen.

Het belooft een inspirerende avond te worden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Graag vooraf aanmelden via [email protected].


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →