Categorie├źn

Service

Opvoedingsondersteuning van Aanzet kent geen grenzen

Opvoedingsondersteuning van Aanzet kent geen grenzen
Onderwijs

Opvoedingsondersteuning van Aanzet kent geen grenzen

  • Redactie
  • 22-05-2020
  • Onderwijs
Opvoedingsondersteuning van Aanzet kent geen grenzen
VLAARDINGEN - De Coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven van ouders en gezinnen. Naast alle ellende biedt de Coronacrisis ook kansen: ‘elk nadeel heeft z’n voordeel’. Aanzet heeft haar mogelijkheden voor opvoedingsondersteuning uitgebreid met een online aanbod. Juist nu is het belangrijk dat ouders ondersteuning, advies en tips krijgen bij de opvoeding en het thuisonderwijs van hun kind(eren).

Online opvoedcursus
De opvoedcursussen van Aanzet worden in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis online aangeboden. Deze cursussen zijn bestemd voor ouders van jonge kinderen in de basisschoolleeftijd en voor ouders van pubers. 

Alle ouders kunnen meedoen
Tot half maart werden deze opvoedcursussen ’live’ en wijkgebonden aangeboden. Dat lijkt een vorig tijdperk! Nu organiseren ze bij Aanzet deze cursussen online via de gratis app Zoom. Dit biedt voordelen: ze zijn niet afhankelijk van een locatie en ouders kunnen de cursus thuis volgen. Dit betekent dat ouders uit alle wijken kunnen deelnemen. Ouders ontmoeten andere ouders uit de hele stad; dit wordt als zeer prettig ervaren. Ze wisselen ervaring uit en hun netwerk wordt groter.

Aanzet: ,,Wij denken dat wij de komende jaren de vruchten van deze aanpak zullen plukken. De nieuwe sociale media en apps voor online bijeenkomsten spelen een steeds belangrijker rol. We gaan online opvoedingsondersteuning in de 'anderhalve meter samenleving' vaker inzetten.'' 

Meer info?
Lees meer informatie over deze opvoedcursussen:

Opvoeden & Zo 

Weerbaar opvoeden 

Omgaan met pubers  

Meedoen
Heb je behoefte aan opvoedingsadvies of -ondersteuning? Wil je ervaringen uitwisselen met andere ouders en je netwerk vergroten? Wil je meedoen aan een van onze online opvoedcursussen? Dat kan! Neem voor informatie contact op met Nawal Al-Baz via e-mail [email protected]. Of bel naar het informatienummer 010 - 23 22 111.

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →