Categorieën

Service

Overwaarde woningen nog steeds in de lift

Overwaarde woningen nog steeds in de lift
Wonen

Overwaarde woningen nog steeds in de lift

  • Advertorial
  • 29-01-2021
  • Wonen
Overwaarde woningen nog steeds in de lift
VLAARDINGEN - Goed nieuws aan het begin van het jaar. Zeker voor die mensen die hun huis vorige eeuw hebben gekocht. Bijna iedereen uit die periode heeft namelijk een woning met overwaarde. In totaal brengt nu ruim een op de drie woningen meer op dan de koopprijs.

Best bijzonder
Ondertussen is het geen echt nieuws meer dat de huizenprijzen erg hoog zijn. Zelfs de coronapandemie heeft maar weinig invloed gehad tot nu toe. Maar dat 99 procent van de huizen die voor de eeuwwisseling zijn gekocht overwaarde heeft, dat is best bijzonder.

Amsterdam
Daar komt bij dat volgens De Hypotheker 35 procent van de woningeigenaren zeker een ton aan overwaarde kan optekenen. Elf procent ziet de overwaarde zelfs de twee ton overstijgen. Dit blijkt uit cijfers van kadasterdata.nl. De meeste stijging is te zien bij huizen appartementen vanaf 120 vierkante meter. De appartementen met meer dan twee ton overwaarde zijn het meest te vinden in Amsterdam: veertig procent.

Onderwaarde daalt
Daar staat tegenover dat er nog altijd vele huizen met onderwaarde zijn. Hoewel dit aantal sinds 2016 met twee derde is gedaald, staan er met name in de grote steden in de Randstad veel woningen met onderwaarde. Vooral huizen die zijn gekocht vanaf 2018 hebben hiermee te kampen. Maar liefst 38 procent staat hiervan onder water. Reden? Het stevige overbieden om in die plekken überhaupt een woning te kunnen vinden. Door dit overbieden zijn deze huizen op papier meteen al minder waard dan het aankoopbedrag.

Juiste woning voor juiste prijs
De overwaarde maakt dat het zoeken naar een nieuwe woning mogelijk aantrekkelijker wordt. Hoewel de huizenprijzen van andere woningen vanzelfsprekend ook hoger liggen. Maar wil je op zoek naar een nieuw dak boven je hoofd, klop dan vooral bij ons aan. Wij helpen je graag de juiste woning voor de juiste prijs te zoeken. Probeer het vooral en neem contact met ons op om uit te vinden wat wij voor je kunnen betekenen.

De Witte Garantiemakelaars
Korte Hoogstraat 4a
3131 BK Vlaardingen
010 - 434 38 44
[email protected]
www.garantiemakelaars.nl

De Witte Garantiemakelaars

Korte Hoogstraat 4a, Vlaardingen

Meer over De Witte Garantiemakelaars →