Categorie├źn

Service

Pim en Bart nog steeds op Olympische koers

Pim en Bart nog steeds op Olympische koers
Sport

Pim en Bart nog steeds op Olympische koers

  • Redactie
  • 12-02-2020
  • Sport
Pim en Bart nog steeds op Olympische koers
VLAARDINGEN/MELBOURNE – Vlaardinger Pim van Vugt en zijn zeilmaatje Bart Lambriex zijn het WK zeilen in Melbourne, Australië deze week sterk begonnen. In de 49er-klasse konden, na een lange dag wachten vanwege de te sterke wind, gisteren toch drie races worden voltooid. Van Vugt & Lambriex finishten hun races als 3e, 1e en 5e en namen daarbij een 4e plaats in het overall klassement in.

Op de tweede wedstrijddag vandaag deed het duo ook goede zaken. De mannen finishten hun races van de dag als 4e, 8e en 11e. Dit brengt het duo naar een 5e plaats in het overall klassement. Ruim voldoende voor een plek in de goldfleet, ofwel de finaledagen. ,,Vandaag hebben we onze tweede kwalificatiedag met 10 tot 15 knopen wind gevaren. We zijn heel blij dat we morgen de gold fleet ingaan als 5e en zonder een echte aftrekwedstrijd. We hebben een sterk veld hier in Geelong, iedereen is er gewoon. We zijn dus zeker wel tevreden tot dusver. Tuurlijk hebben we hier en daar puntjes gepakt waar het niet nodig was, maar dit is een lekker startpunt. Morgen gaat het écht beginnen!’’

Het duo kan in Australië een grote stap zetten richting deelname aan de Olympische Spelen als ze in de 49er net als op het vorige WK in de top acht eindigen. Vorige keer haalden ze daarmee wel een ticket binnen voor Nederland, maar als team moeten ze dat kunststukje nog een keer herhalen om zelf naar de OS 2020 te kunnen gaan. De huidige vijfde plek is natuurlijk fantastisch, maar de WK duurt nog voort tot en met zaterdag wanneer de medalraces worden gevaren.