Categorieën

Service

Pim van Vugt: en dat is drie!

Pim van Vugt: en dat is drie!
Nieuws

Pim van Vugt: en dat is drie!

  • Redactie
  • 16-09-2018
  • Nieuws
Pim van Vugt: en dat is drie!

Derde van rechts: Pim van Vugt met gouden medaille

Vlaardinger rijgt kampioenstitels aaneen!

VLAARDINGEN – In een week of drie tijd wereldkampioen worden en tweemaal Nederlands kampioen. Het klinkt als een ‘jongensboek’ maar Vlaardinger Pim van Vugt flikte het! Vandaag werd Pim Nederlands kampioen in Medemblik bij het zeilen in de Olympische 49-er klasse, amper een week nadat hij bij het Open Nederlands Kampioenschap op de Braassem bij Roelofarendsveen Nederlands Kampioen  werd . En twee weken daarvoor werd hij met zijn zus Lisa Wereldkampioen  in de RS500 klasse, een kunststukje dat ze het jaar ervoor ook al 'flikten'.

Bijzonder is dat Pim momenteel deel uitmaakt van het Nederlands zeilteam dat zich voorbereid op de Olympische Spelen van 2020 in Japan. Hij probeert met het zeilen van verschillende wedstrijden genoeg ervaring op te doen, en resultaten te behalen, om ook daar in de 49-er klasse uit te komen. Met het behalen van de titel vandaag lijkt hij zeker op de goede weg, hoewel hij eerder in een interview met Vlaardingen24 verklaarde dat een ‘gelukkige wind’ ook een rol speelt bij wedstrijden.

Pim en Lisa kregen afgelopen week al bezoek van wethouder van sport Bart Bikkers, die beide feliciteerden en hen ook nog eens een nominatie  overhandigde voor de Vlaardingse sportprijs, de Flip Vethaaktrofee. Over een Olympische titel durven we ons nog niet uit te spreken, maar die sportprijs…