Categorieën

Service

Pim van Vugt haalt Olympisch ticket voor Nederland binnen!

Pim van Vugt haalt Olympisch ticket voor Nederland binnen!
Sport

Pim van Vugt haalt Olympisch ticket voor Nederland binnen!

  • Redactie
  • 08-12-2019
  • Sport
Pim van Vugt haalt Olympisch ticket voor Nederland binnen!
VLAARDINGEN – Bij het WK zeilen in Nieuw-Zeeland is in de Olympische 49er zeilklasse Vlaardinger Pim van Vugt met zijn zeilmaatje Bart Lambriex als achtste geëindigd in het klassement. Dat betekent dat Nederland er in ieder geval een startbewijs voor de Olympische Spelen heeft voor die zeilklasse. Pim en Bart zullen zelf nog een keer bij een groot zeilevenement moeten eindigen bij de eerste acht om ook als duo in 2020 bij de Olympische Spelen in Japan te mogen starten. De kansen dat dit lukt lijken steeds groter te worden, want de twee laten zien in de top van de wereld goed mee te kunnen komen.

Pim van Vugt heeft met zijn zus Lisa meer dan eens een wereldkampioenschap binnengehaald bij het zeilen en werd door de wethouder vorig jaar nog gehuldigd met de Vlaardingse sportprijs . Momenteel werkt Vlaardinger Pim van Vugt aan zijn Olympische droom en van tijd tot tijd bericht hij even hoe het gaat en waarmee hij bezig is. Dat deed hij ook vorige week , toen er een groots zeilevenement was, het Oceanië Kampioenschap, dat kort voor het WK plaatsvond. Voor ‘Nieuw-Zeeland’ hadden Pim en Bart goede hoop hoog te kunnen eindigen, maar het kan natuurlijk altijd tegen zitten: een verkeerde route kiezen, materiaalpech, noem maar op. Dat was gelukkig niet het geval en het duo, dat al langer werkt aan hun Olympische droom eindigde op een perfecte plek, als één van de eerste acht!

Bij een eerder gesprek dat we met Pim van Vugt hadden vertelde hij hierover: ,,Vanaf januari 2018 draai ik mee met het zogenaamde ‘High performance project’ waaraan zowel zeildames – als heren meedoen, in meerdere Olympische zeilklassen’’, vertelt Pim. ,,Ik doe dat in zogeheten ‘49-ers’. De vrouwen varen in de FX klasse en zij richten zich op het halen van goud. Voor ons is het belangrijk dat we ons in eerste instantie kwalificeren, en dus meedoen want wij moeten als mannen nog wel een ‘stapje maken’. Dat kwalificeren doe je door tweemaal bij de top 8 te eindigen bij een EK, een WK of een World Cup wedstrijd, of eenmaal in de top 3.’’