Categorieën

Service

Politie lost schot bij achtervolging

Politie lost schot bij achtervolging
112

Politie lost schot bij achtervolging

  • Redactie
  • 10-08-2015
  • 112
Politie lost schot bij achtervolging

fotografie: Portaalnieuws

VLAARDINGEN – Afgelopen nacht, om ongeveer 01.40 uur, meldden getuigen dat een meisje in Vlaardingen in elkaar geslagen zou worden op de Floris de Vijfdelaan, op de hoek met de Philips de Goedelaan. Het meisje (17 jaar) zou daarna in een auto getrokken zijn. Getuigen meldden dat er vermoedelijk ook was geschoten.

Een surveillance-eenheid reed op de Floris de Vijfdelaan en zag een auto met gedoofde lichten op hen af komen. Deze auto sneed de agenten af en ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet. Ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Hoogstad in Vlaardingen kwam de auto tot stilstand en twee verdachten wisten te vluchten. De derde, een 23-jarige Rotterdammer, werd door gebruikmaking van de procedure BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden.

Tijdens de achtervolging te voet werd een waarschuwingsschot gelost, maar daar werd geen gehoor aan gegeven door de verdachten. Eén van hen rende een sloot in en ondanks een uitgebreide zoektocht en de inzet van een politiehond zijn de verdachten nog niet gevonden. De politie stelt een onderzoek in.