Categorieën

Service

Prijs koopwoningen: Maassluis is duurder, Schiedam goedkoper

Prijs koopwoningen: Maassluis is duurder, Schiedam goedkoper
Nieuws

Prijs koopwoningen: Maassluis is duurder, Schiedam goedkoper

  • Redactie
  • 12-02-2020
  • Nieuws
Prijs koopwoningen: Maassluis is duurder, Schiedam goedkoper

Fotografie: Funda

VLAARDINGEN – Wie in Bloemendaal een huis koopt is het duurste uit en in Delfzijl het goedkoopst. Gemiddeld dan, want we hebben het over de cijfers van de verkoopprijzen van huizen in Nederlandse gemeenten waarmee het CBS vandaag kwam. In onze regio ben je in Maassluis het duurste uit met een gemiddelde verkoopprijs van €251.700 en in Schiedam het goedkoopst met €220.500. Vlaardingen hangt daar zo’n beetje tussenin met een gemiddelde verkoopprijs van €231.400.

Het zegt  misschien ‘iets’ over huizenprijzen, maar dat is eigenlijk heel beperkt en wie iets in kaart wil brengen rekent niet in gemiddelden. Het gaat in ieder geval over koopwoningen en niet over huurwoningen van woningcorporaties, dus zeggen de gemiddelde cijfers niets over de waarde van woningen in het algemeen. Daarbij is niet altijd duidelijk of het alleen gaat over huizen die afgelopen jaar te koop gestaan hebben of over alle koopwoningen. In het laatste geval wordt waarschijnlijk de WOZ waarde als uitgangspunt genomen voor een berekening van een realistische verkoopwaarde, of worden alle huizen in een straat van ongeveer gelijke waarde beschouwd.

In Bloemendaal staan best wel goedkopere woningen dan wat de gemiddelde verkoopwaarde van €832.000 suggereert, evenals dat er in Delfzijl nog wel duurdere woningen staan van meer dan de berekende gemiddelde verkoopprijs van €155.000. Zo troffen wij een leuk vierkamerappartement aan voor een prijs van net boven de vier ton in Bloemendaal, en u kunt het hier  bekijken. In Delfzijl daarentegen zagen wij een leuk boerderijtje voor net iets meer dan één miljoen euro, dat u hier kunt zien!

Nog even een laatste woord over gemiddelden: een haas zat op gelijke afstand tussen twee bomen. Een jager schoot tweemaal op de haas en raakte eerst de ene boom en daarna de andere boom. Gemiddeld genomen schoot hij de haas, maar die liep uiteindelijk gewoon weg.