Categorieën

Service

Primeur: gymles voor peuters van IKC Het Spectrum

Primeur: gymles voor peuters van IKC Het Spectrum
Onderwijs

Primeur: gymles voor peuters van IKC Het Spectrum

  • Redactie
  • 09-04-2024
  • Onderwijs
Primeur: gymles voor peuters van IKC Het Spectrum

VLAARDINGEN - Een heuglijke dag op IKC Het Spectrum, op maandag 8 april werd het nieuwe speellokaal in het schoolgebouw aan de Boslaan in gebruik genomen. Het motto van IKC Het Spectrum is 'samen voor gezond' en daar hoort natuurlijk veel bewegen bij. Dankzij de komst van het nieuwe speellokaal gaan de jongste kinderen extra bewegen en krijgen de peuters ook gymles van een vakdocent. Een unicum!

Dit past binnen het MoVeS Groeimodel, een impulsproject waarmee binnen Vlaardingen, Maassluis en Schiedam meer en beter bewegen in gang is gezet met daarin als uitgangspunt twee keer 45 minuten bewegingsonderwijs door een bevoegd docent voor groep 1 tot en met 8, een nieuwe wettelijke verplichting. Op IKC Het Spectrum wordt er gewerkt met een doorgaande leerlijn en dat is nu ook zo bij bewegingsonderwijs. Dat zorgt voor een primeur: de kinderen van de peuterspeelzaal, twee en drie jarigen, krijgen elke maandagochtend les van de vakleerkracht gym. ,,Jong geleerd is oud gedaan, ik ben blij dat we het hele IKC in beweging kunnen zetten'', zo vertelt Tim Stolze vol trots.

De groepen 3 tot en met 8 van IKC Het Spectrum krijgen twee keer per week les van meester Tim in de gymzaal in de wijk en de kleuters één keer. Dankzij het nieuwe speellokaal op de eigen locatie kunnen de peuters en kleuters nu ook extra bewegen. Een mooie stimulans voor de motorische ontwikkeling van de jonge kinderen.


UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →