Categorie├źn

Service

PvdA Vlaardingen: Stadsboerderij en Heemtuin moeten openblijven

PvdA Vlaardingen: Stadsboerderij en Heemtuin moeten openblijven
Politiek

PvdA Vlaardingen: Stadsboerderij en Heemtuin moeten openblijven

  • Advertorial
  • 15-10-2020
  • Politiek
PvdA Vlaardingen: Stadsboerderij en Heemtuin moeten openblijven
VLAARDINGEN - Het huidige college heeft een begroting aan de gemeenteraad voorgesteld met veel bezuinigingen en verhogingen van lokale lasten en tarieven. ,,Dat is helaas nodig gebleken in deze collegeperiode'', aldus fractievoorzitter Stefanie Solleveld. ,,De PvdA is een realistische partij en ziet ook in dat er op financieel gebied iets moet gebeuren. Wel zullen wij tijdens de komende begrotingsbehandeling op diverse terreinen proberen de begroting socialer en eerlijker te maken.''  

,,Er zijn echter twee voorstellen waarvan de PvdA op voorhand zegt dat die niet door mogen gaan. In Vlaardingen groeien helaas veel kinderen op in armoede. Niet ieder gezin heeft de financiële mogelijkheden om erop uit te trekken. Eenieder moet de mogelijkheid hebben om op een laagdrempelige manier kennis te krijgen over dier en natuur. Om die reden is het van groot belang dat de Stadsboerderij Holy en de Heemtuin openblijven.
 
De Stadsboerderij Holy en de Heemtuin krijgen jaarlijks bij elkaar iets meer dan 150.000 euro aan subsidie. Geen groots bedrag op een begroting van ruim 250 miljoen euro. Om die reden zijn deze twee bezuinigingen zeer pijnlijk en bovenal onnodig. Wanneer je dit soort voorzieningen wegbezuinigt verdwijnen ze ook en zal het moeilijk, wanneer het financieel weer beter gaat, weer op te bouwen zijn. Buiten dat werken er veel vrijwilligers en genieten veel Vlaardingers van deze groene omgevingen.  

De PvdA zal met beiden organisaties verder in gesprek gaan en kijken naar de mogelijkheden. We zullen ons inzetten voor het maximale resultaat. Het staat voor de PvdA in ieder geval als een paal boven water dat het stopzetten van de gehele subsidie een 'no go' is. U kunt van de PvdA dus amendementen (wijzigingen) verwachten tijdens de behandeling van de begroting.

Voor vragen en/of opmerkingen over de begroting kunt u ons altijd bereiken via [email protected]

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →