Categorieën

Service

PvdA wil meevaller besteden aan de stad

PvdA wil meevaller besteden aan de stad
Politiek

PvdA wil meevaller besteden aan de stad

  • Advertorial
  • 16-07-2021
  • Politiek
PvdA wil meevaller besteden aan de stad
VLAARDINGEN - Deze week werd er in de gemeenteraad van Vlaardingen over geld gesproken. Op het programma stonden de financiële stukken en de plannen voor komend jaar. Waar is wel geld voor en waarvoor juist niet? Omdat er een flinke financiële meevaller blijkt te zijn uit 2020, wil de PvdA eindelijk eens wat teruggeven aan de stad.

De inwoners gaan al een tijdje gebukt onder bezuinigen en betalen jaarlijks meer lokale lasten, maar zien daar niet veel voor terug... en in plaats van de meevaller in de gemeentelijke spaarkas te storten, wil de PvdA samen met de raadsleden bedenken hoe een deel van dat geld kan worden besteed in en aan de stad! Bijvoorbeeld een impuls geven aan verbetering van de buitenruimte en geld opzij leggen voor het feest in 2023, als we de 750-jarige stadsrechten willen vieren.

Een motie met die strekking werd samen met Beter voor Vlaardingen (BvV) ingediend maar kreeg onvoldoende steun. ,,De meeste partijen houden liever de hand op knip en het geld dus in het spaarvarkentje voor het volgende college. En geven het geld liever niet nu uit voor de inwoners.'' De motie kreeg verder nog steun van CU/SGP en fractie Boers en werd met 8 stemmen voor en 27 tegen verworpen.

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →