Categorieën

Service

Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool

Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool
Politiek

Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool

  • Redactie
  • 08-07-2020
  • Politiek
Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool
VLAARDINGEN – Er komt definitief geen islamitische basisschool in Vlaardingen, zo besloot de gemeenteraad vanavond. Het college adviseerde al negatief over de vestiging van een Islamitische basisschool in Vlaardingen en op donderdagavond 18 juni vergaderde de raad er ook al over in commissieverband. Vanuit Schiedam is al keer op keer het verzoek gekomen van de Stichting Islamitisch College en evenzoveel keren werd er afwijzend gereageerd vanuit Vlaardingen. Soms was dat vanwege het overschrijden van termijnen, maar meestal omdat de prognoses niet klopten wat betreft het aantal te verwachten leerlingen. Die moeten ook voor een deel uit Maassluis komen, maar in Schiedam is er nog ruimte in de twee Islamitische basisscholen die daar al zijn, zo betoogt men in Vlaardingen. En volgens de wet mag je dan verwachten dat eerst die ruimte opgevuld wordt, zelfs al moeten leerlingen dan wat langer onderweg zijn.

Een laatste poging om de raad een ander besluit te laten nemen werd vanavond gedaan door Salih Akça van de gelijknamige eenmansfractie. Die had een uitgebreid amendement ingediend met behoorlijk wat redenen waarom er wel een islamitische basisschool moest komen. Akça toonde grote betrokkenheid bij de aanvraag van het Stichting Islamitisch College, en lijkt hiermee zijn achterban te bedienen, maar een puur politieke afweging ontbrak daardoor. 

Akça zelf stemde voor zijn voorstel maar was daarmee de enige. Als enige stemde hij ook tegen de afwijzing van de aanvraag voor een Islamitische basisschool. Die komt er dus weer niet, tenzij de minister alsnog anders beslist. Maar daarvoor moet weer een nieuw verzoek worden gedaan door het Islamitisch College.