Categorieën

Service

Route Varend Corso Westland 2022 bekend!

Route Varend Corso Westland 2022 bekend!
Nieuws

Route Varend Corso Westland 2022 bekend!

  • Redactie
  • 18-03-2022
  • Nieuws
Route Varend Corso Westland 2022 bekend!
VLAARDINGEN - De route van het Varend Corso is bekend. Dit jaar trekt de stoet in vier verschillende etappes door de regio om op zoveel mogelijk plekken het corsofeest los te laten barsten. Vrijdag 24 juni zijn de prachtig versierde boten te zien op de Vlaardinger Vaart. Het thema van dit jaar 'Finally Showtime!'

De corsoboten varen van 23 tot en met 26 juni een vier dagen lange doorlopende route, beginnend en eindigend bij het Trade Parc Westland. Verschil met eerdere jaren is dat er nu in verschillende etappes wordt gevaren. Net als de Tour de France, of Parijs-Dakar, vertrekt ook de corsostoet deze zomer elke dag vanaf een ander punt. 

Dat biedt het Varend Corso veel nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van Den Haag aan de route en aan allerlei feestelijke evenementen die kunnen worden georganiseerd op de eindpunten in de verschillende steden. Maassluis is hier een prachtig voorbeeld van. Daar worden al jaren evenementen zoals het Korenfestival georganiseerd rondom de aankomst van het corso. Ook de locatie in Delft biedt een uitgelezen kans voor een uitbundig avondprogramma.