Categorie├źn

Service

Scouting heropent met outdoor activiteiten

Scouting heropent met outdoor activiteiten
Sport

Scouting heropent met outdoor activiteiten

  • Redactie
  • 01-05-2020
  • Sport
Scouting heropent met outdoor activiteiten
VLAARDINGEN - Scouting in Vlaardingen start vanaf 2 mei gefaseerd met outdoor activiteiten voor jeugd van 5 tot 18 jaar.

Onder de sportregels van de gemeente Vlaardingen kan scouting een deel van haar activiteiten voor de jeugd weer uitvoeren. Onder de bekende beperking van 1,5 meter afstand voor kinderen van 12 jaar en ouder, kan er weer gezeild en met de kano’s gevaren worden bij waterscouting. Als scouts niet op het water zijn maken ze gebruik van hun speelvelden bij hun accommodaties of gaan in kleine teams de natuur in. Scouting is immers voornamelijk een outdoor vereniging. Indoor bezig zijn is - net als bij de sport - nu niet mogelijk.

De gemeente keurde onze plannen goed en daarom kunnen we nu weer bij elkaar komen en met kleine groepjes aan scouting activiteiten doen. In de Coronatijd hebben wij online leuke dingen met elkaar  gedaan, maar actief buiten zijn en scouting doen werd toch wel heel erg gemist. Sommige ouders hebben het behoorlijk zwaar gehad: thuis werken met de kinderen erbij is best een uitdaging. En wij denken dan ook dat veel ouders blij zullen zijn met scouting activiteiten voor hun kinderen.

Echter, niet elk kind kan meedoen. Soms zijn de gezondheidsrisico’s gewoon te groot of zijn er door de Corona  financiële problemen. Dit laatste kan opgelost worden door het Jeugdfonds Sport en Cultuur, dat na een eenvoudige inkomenstoets, kinderen financieel ondersteunt in de kosten voor onder andere sport en scouting.  Onder de 600 leden van Scouting in Vlaardingen zijn er waarschijnlijk wel gezinnen waar de inkomsten zijn weggevallen, die kunnen zo een beetje geholpen worden.

Onze leiding mist de kinderen natuurlijk ook. Als wij weer gaan starten moeten wij zelfs bij de allerjongsten 1,5 meter afstand moet houden. Een knuffel mag niet meer, hoe maak je dat duidelijk aan een jong kind ? Dat is een van de vele praktische vragen, waar we creatief en beeldend een antwoord op moeten geven.

Alle Vlaardingse Scoutingroepen starten de komende weken dat gaat stapsgewijs. Speleenheden krijgen een tijdslot en een locatie aangewezen, zo houden we ook met de scoutinggroepen afstand van elkaar. Dat betekent wellicht voor ouders dat de tijden een beetje aangepast worden. Het betekent ook dat ouders niet meer toegelaten worden op de Scouting locaties, jonge kinderen worden bij de ingang opgewacht door hun eigen leiding.

Op dit moment zijn er wegwerkzaamheden op de Broekpolderweg en de parkeerplaatsen vóór het Scoutcentrum zijn verwijderd. Iedereen wordt dringend verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen, lukt dat niet dan moeten de parkeeraanwijzingen Scoutcentrum gevolgd worden. Bij de andere scoutinggroepen wordt kiss & ride toegepast.