Categorie├źn

Service

Slachtoffers in zedenzaak zien 3D-animatie van dader

Slachtoffers in zedenzaak zien 3D-animatie van dader
112

Slachtoffers in zedenzaak zien 3D-animatie van dader

  • Redactie
  • 14-12-2021
  • 112
Slachtoffers in zedenzaak zien 3D-animatie van dader
VLAARDINGEN - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een geruchtmakende zedenzaak uit 2010 in Vlaardingen en Schiedam. Drie tienermeisjes werden in augustus en september van dat jaar benaderd door een nog altijd onbekende man in de kelderbox van hun woningen in Vlaardingen en Schiedam. Twee van hen werden door de man seksueel misbruikt, een derde meisje wist op tijd te ontsnappen. 

Dankzij nieuwe technieken is - met de compositietekeningen uit 2010 en de signalementen die de slachtoffers destijds gaven - een levensechte 3D-animatie van de man gemaakt. Deze weergave is de afgelopen dagen al op diverse plaatsen in Schiedam en Vlaardingen getoond, in de hoop op nieuwe tips. Dinsdagavond 14 december staat in de studio van Opsporing Verzocht een zogenaamde ‘holobox’, waardoor de man ook voor TV-kijkers tot leven komt. 

Slachtoffers ‘zien’ na elf jaar dader

Op 24 november kregen de drie slachtoffers de animatie van de man als eerste te zien. Omdat het een zeer beladen confrontatie was, werden de slachtoffers daarbij begeleid door psychologe Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld. Morgenavond om 20.30 uur toont Opsporing Verzocht interviews met de drie slachtoffers en de confrontaties met de 3D-animatie.

Naast de uitzending is er online extra aandacht voor het onderzoek. Hierin wordt getoond hoe de nieuwe animatie van de dader tot stand kwam, is er meer te horen over de slachtoffers en hun ervaringen en geeft psychologe Iva Bicanic advies aan slachtoffers van seksueel geweld. ‘De man in de kelderbox’ is vanaf dinsdagavond te bekijken via de site en het Youtube-kanaal van Opsporing Verzocht.

In 2010 besteedde Opsporing Verzocht ook al uitgebreid aandacht aan deze zaak. Kijk hieronder het fragment terug.